Menu Premium
Loading...

De iPhone X is op de redactie: de eerste indruk

Google Plus Jan Johan Belderok
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
06/12/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo he! Een aantal weken na de officiële release is de iPhone X nu eindelijk ook op de Gamekings-redactie gesignaleerd. Een van onze lieftallige stagiaires heeft het nieuwste snufje Apple-tech inmiddels in haar bezit. Ze is zo vriendelijk geweest om de peperdure telefoon in vertrouwen mee te geven aan Kevin en JJ. Het duo is direct de studio ingedoken voor een korte eerste indruk. Kevin en JJ beschikken beiden over een iPhone van de vorige generaties en gaan nader bekijken wat ze met het negeren van de iPhone X missen. Ben je benieuwd naar hun eerste indruk? Check nu De iPhone X is op de redactie: de eerste indruk!

De iPhone X is zwaarder dan verwacht

Apple’s nieuwe flagship telefoon heet de iPhone X. Er staat een X maar dat spreek je gewoon uit als ’10’. Het design was natuurlijk al veel eerder gelekt maar is compleet nieuw en wijkt af van de standaard iPhone. Deze telefoon is bijna volledig scherm op een inham aan de bovenkant na, hierin heeft Apple allerlei sensoren ingebouwd. Het scherm is een OLED-scherm wat Apple een Super Retina display noemt. 5,8 inch met een resolutie van 2436 x 1125 met ondersteuning voor HDR en Dolby Vision.

Hebben jullie al de kans gehad om de iPhone X onder handen te nemen? Zo ja, laat je horen in de comments onder De iPhone X is op de redactie: de eerste indruk!

Loading...
 • Ossies Power

  Waneer komt de drop test ? Hahah

  • Buck Bijlsma

   Negatieve reactie van de eigenaar, helaas!;)

   • Ossies Power

    Zonde 😉 hahahahh

   • Steven

    Zo’n telefoon past niet helemaal in het Groenlinks gedachtegoed hoor ;o

 • WouterVoz

  De last hope of Apple fails and falls into darkness never to be seen again.

   • BassieB

    Hey Koos, laat me eens de verkopen zien van hun Pro producten 😉
    Heb me een zooi van die prullenbakken moeten repareren lmao! Serieus iedereen gebruikte Apple in de editing wereld 10 jaar terug. Nu enkel nog de mensen die niet door hebben dat Apple de bal heeft laten vallen.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=_KK2NAwULUA

    Maar idd ze verdienen nog genoeg aan matige telefoons verkopen aan klootjesvolk, maar hoe lang gaat dat nog goed. De concurrentie snoept al tijden marktdeeltjes weg 😉

    • Apple richt zich niet meer op de Pro maar meer op de massa. Zoals je ziet is dat (voorlopig) een goede keuze geweest. Tim Cook behaalt recordwinst na recordwinst. Hoe lang die rek erin blijft zitten zal moeten blijken.

     • BassieB

      “Hoe lang die rek erin blijft zitten zal moeten blijken.”

      Die is er dus al uit als het marktaandeel krimpt.

      ” Tim Cook behaalt recordwinst na recordwinst.”
      Apple behaalt recordwinst, denk dat Tim daar weinig aan toedraagt. Sinds Tim is er geen succesvol nieuw product geweest……bedoel Apple Watch en Apple TV……de kindjes van Tim…poeh poeh wat een succes.
      Tim is een redelijke manager, maar echt geen leider als Jobs. Alles wat Apple uitbrengt onder Tim is matig op zijn best.

     • Tim Cook is juist een topmanager, vooral logistiek gezien. Juist door die skills icm voorraadmanagement is de reden waarom hij CEO is geworden en hij recordwinsten kan schrijven. Hij is alleen geen visionair nee.

     • Ranesh Vai

      Visionair op het gebied van beleid wellicht? Het is natuurlijk erg knap om een volgende stap te zetten na de hype rondom Apple en de boel succesvol te houden. Hetzelfde geldt voor iTunes en wat de mensen daarachter hebben bedacht. Ik heb daar eigenlijk meer respect voor dan voor een Jobs, wat iemand was die een goed idee had met de iPhone en op basis hiervan kon blijven cashen, reputatie-wise.

      Ja, hij heeft leiding gegeven aan Apple als een soort corporate hero, maar heeft op dit gebied ook het nodige aan faal-acties op zijn naam staan en had duidelijk de mensen om zich heen nodig om de boel in goede banen te leiden. Het was zeker geen Carlos Ghosn die daadwerkelijk met eigen beleid in inzicht iets aan het bouwen is dat de grootste automotive groep ter wereld lijkt te worden in een zeer competitieve markt waarbij er niet gesurft kan worden op de goodwill van een flinke afzetgroep die voor een flink deel onschendbaar is.

     • Joris123

      Maar wees eerlijk Koos, Steve Jobs had die inkeping toch nooit geaccepteerd? Ook al had hij het hele concept van de telefoon er opnieuw voor uit moeten vinden, die inkeping zou er nooit zijn gekomen.

      Dat Apple voorlopig tot in de oneindigheid geld blijft printen met de kracht van het merk en die winstmarges van hun, daar twijfel ik niet aan.

     • Dat denk ik ook niet, maar vergis je niet onder Steve Jobs zijn ook heel wat lelijke producten uitgekomen hoor…

     • Joris123

      Is dat zo? Als PC/Android-man zijnde ken ik niet de gehele productenlijn van Apple over de jaren heen, maar ik heb het gevoel dat in ieder geval sinds de introductie van de originele iPod al zijn ontwerpen min of meer homeruns waren?

     • Ranesh Vai

      Ligt eraan wat je een homerun noemt. Ze waren sowieso verkoopbaar. Maar was het goed of het beste, of gewoon verkoopbaar? Dat is maar de vraag. Geldt overigens voor alles dat succesvol zijn; hier zijn cases over geschreven sinds het begin van de retailindustrie.

      Ik snap overigens niet echt wat het probleem is met die notch. Waarom vinden mensen dat zo lelijk of vervelend? Het is ook een prima onderscheiding van het linker en rechter deel. Bepaalde Androidtoestellen hadden dit in het verleden ook om bijv. het toggle-menu en de notificaties van elkaar te onderscheiden. Maar het was niet duidelijk waar de splitsing nu eigenlijk was (nou ja, niet duidelijk… gewoon in het midden natuurlijk). Maar de ‘hoorntjes’/’oortjes’ (Jessica Jones in The Defenders, lol) zijn op zich een prima manier om vanaf een plek een pulldown-menu naar beneden te halen. Al zouden ze ala Samsung een goede keus maken wanneer ze voor een dergelijk formaat een gesture zouden inbouwen dat je met een veegbeweging vanaf het midden van het scherm het al naar beneden kan halen.

     • Sgt1 Maluku

      Leuk toestel, super processor, maar verder niks speciaals. Het is ook deels Samsungs schuld dat de prijs zo hoog is, ook al is de winstmarge dan nog steeds absurd. Die zijn de enige die de capaciteit hebben om OLED schermen in die oplages te produceren. Er is toch nog veel mee aan de hand en veel Apple gebruikers beginnen te twijfelen. Vooral het weglaten van de vingerprinscanner, die veeeeeeeeeeeel sneller is, stuit op veel weerstand. Apple wordt steeds meer een reactionair bedrijf in plaats van een innovatief bedrijf.

   • Tijl Van de Velde

    It’s not an Iphone X for you, it’s just you.

   • tnijenhuis

    De beurskoers is niet heilig. Vergeet niet dat Blackberry ook ooit bijna (?) marktleider was. Of kijk naar Yahoo.

    • Loze kreten zijn dat ook niet 😛

 • Spud82

  Wat is die inkeping bovenin toch lelijk.

 • vlaai
 • Bridgeman

  De iPhone X is niet de iPhone 10 toch? Of hebben ze de 9 overgeslagen? Ik dacht dat de iPhone X een speciale editie was vanwege een anniversary of zo, en dat de iPhone 9 gewoon de volgende is.

  • Optimuspecs

   Precies hetzelfde toestel. X=10 in Romeinse cijfers.
   Only on Apple!

 • Flap Drol

  Mooie telefoon. Maar goed, met een elcheapo telefoon kan ik ook bellen en whatsappen, vind het ook riskant om zo’n bedrag neer te leggen voor iets wat zo kwetsbaar is.

 • KatchPhraze

  Als ik niet gedwongen werd (ios) zou ik nog gewoon de 4s gebruiken.

  • Mabelisu

   Het feit dat je gedwongen wordt is voor mij al reden om geen Apple te kopen.

   • KatchPhraze

    Het merk maakt mij echt totaal niks uit ik vond dat gewoon een fijne phone. Is het bij android niet zo dan? Zo zie je maar hoeveel ik care.

    • Mabelisu

     Apple werkt als enige op ios. Apple ontwikkelt ios. Apple ontwikkelt ios op zo’n manier dat jouw toestel, die het nog prima doet en die je fijn vindt, stopt met functioneren. Dat doen ze zodat je een nieuwe telefoon gaat kopen, en dan het liefst weer een Apple. En het lukt ze dus nog ook 😉

     Bedrijven die zo met hun klanten omgaan krijgen mijn geld in ieder geval niet.

     • Ranesh Vai

      Is het niet gewoon zo dat de oude toestellen te traag worden om het nieuwe, zwaardere OS aan te kunnen? Verder misschien dat ze de optimalisatie voor specifieke toestellen loslaten.

     • Mabelisu

      Dat is tot op zekere hoogte zo. De 5s van een maat van mij is extreem traag geworden na de meest recente update, maar de support stopt op een gegeven moment volledig. Zo heeft mijn moeder een ipad die volledig onbruikbaar is. Dit komt omdat de apps die beschikbaar zijn in de store gedwongen geupdate moeten worden, en dat kan vervolgens weer uitsluitend met een nieuw iOS, die je niet kunt downloaden op oudere apparaten. Uiteindelijk kun je alleen nog maar op je webbrowser een beetje surfen. Netflix kijken gaat al niet, want als je netflix in de browser gebruikt vertellen ze je dat je de app moet downloaden (die vervolgens niet werkt, omdat hij niet op de nieuwe ios draait).

     • Ranesh Vai

      Goh, dit wist ik helemaal niet. Dan kun je dus beter een oude Android hebben, in dit opzicht. Daar blijft het in de regel op werken. Misschien op hele oude apparaten niet, maar ik heb hier bijv. nog een Tegra 3-tablet uit 2013 en daar werkt alles gewoon nog op, ondanks dat het nog Android 4 is volgens mij.

     • KatchPhraze

      Ik kan je alleen maar gelijk geven heb voor €30 een 5s overgenomen. Heb maar een paar functies nodig en toestel is klein.

    • tnijenhuis

     Hoeveel ik care? Pfff. Kevin in deze video ook al: “genoeg om dat te justifyen” en “notch”. Verantwoorden en inkeping. Leren mensen uberhaupt nog wel Nederlands op school?

     • KatchPhraze

      überhaupt*

     • KatchPhraze

      überhaupt* Als je gaat bitchen over onzinnige shit maak dan geen fouten, komt nogal stupid dom over.

 • DC_Frisian

  Vooral niet laten flikkeren want dan ben je € 700 verder.

  • Bridgeman

   Ik heb mijn iPhone zo vaak laten flikkeren, hoesje erom heen en klaar. Nooit geen schade. Heb zelfs geen screen protector. Je moet hem wel echt plat op het scherm zonder hoesje laten flikkeren wil je barsten in dat scherm krijgen.

   • DC_Frisian

    Deze is helemaal van glas en kan alleen door Apple zelf worden gerepareerd.
    Ik had het niet over jouw phone..

    • Bridgeman

     Nou en, je doet er een bumper omheen en klaar. Niks aan de hand.

     • Ranesh Vai

      Met toestellen die aan twee kanten van glas zijn wordt de stootvastheid ernstig beschadigd. De iPhone X is prima gebouwd (van buiten iig, maar de internals bij Apple zijn meestal ook gewoon ok), maar het is natuurlijk niet het meest stootvaste toestel dat ze gemaakt hebben. Een bumper is ook niet het walhalla.

   • tnijenhuis

    Wat is dan het nut van je mooie glazen iPhone? Ik dacht dat het argument altijd was dat het er premium uitzag en aanvoelde? Dat is namelijke de ENIGE reden om glas te gebruiken. Als materiaal is het waardeloos.

 • ViesVuilEnVet

  Ik heb er meteen 5 gekocht, wat een toestel! Je kunt ermee bellen, whatsappen, internetten, leuke foto’s maken en je kunt er zelfs apps op downloaden.

 • rio_ull

  Helemaal mee eens JJ, jullie zijn geen tech-site dus een heel verhaal over de specs verwacht je niet en hoeft ook niet. Jullie zijn een game-site..toch? Dus dan verwacht je …. hmmm
  De logica is dus niet echt waterdicht, maar desondanks nog een leuk item.

  • Ranesh Vai

   Gamen op dat 18:9-scherm, dat was inderdaad interessant geweest. En wat de invloed van die notch dan is. Een misser.

 • Optimuspecs

  Het fabeltje dat IOS “gebruikersvriendelijk ” en heel “simpel” zou zijn, is niks meer dan een fabeltje. “Je oma zou ermee kunnen werken”..Das nou marketing one to one. Geef maar je oma een Iphone en bied je aan als “service-desk”. Oma komt niet verder dan het home-scherm em zal je dag en nacht bellen voor hulp.
  Er is niks “tech heavy” aan IOS. Als je een echte tech-nerd ben, heeft Android je veel meer te bieden.

  Ik heb altijd Android gehad, maar heb Iphones erbij gekocht, puur om IOS te leren kennen. Vreselijk, niet logisch en achterhaald!

  • tnijenhuis

   Vanuit praktisch oogpunt gezien is dat glas sowieso enorme bullshit. Eigenlijk is plastic gewoon het meest geschikt. Veel schokbestendiger.

 • gitaarmeneer

  Leuk item, de killer app mis ik inderdaad ook, ik hou het lekker bij mijn iphone SE. Al hoorde ik wel ergens dat je iets met de ikea app kan doen dat je kan kijken hoe meubels in je huis staan ofzo? Dat zou wel echt vet zijn. Maar alsnog wacht ik dan wel een jaartje / of twee, voordat ik dit soort bedragen ga neertellen voor een telefoon 😛

 • lolwut95

  Mooi ding. Ben wel fan van iOS. Maar dit is gewoon te duur voor een telefoon. En de absentie van een homeknop lijkt me onhandig.

  • Bridgeman

   Iedereen die ik erover gehoord heb en die er 1 hebben zeggen dat je daar na een halve dag aan gewend bent. Innovatie is altijd beangstigend voor degenen die oké zijn met wat ze hebben.

   • roeland

    Mensen zijn ook altijd geneigd om hun nieuw aangeschafte speeltjes de hemel in te prijzen. De waarheid zal dus wel ergens in de midden liggen..

   • Ranesh Vai

    Het is niet echt innovatie als het gebruik van een homeknop an sich al achterhaald was. Blackberry 10 is er nooit aan begonnen, Android heeft het in principe ook al jaren niet meer, ondanks dat Samsung er pas twee jaar geleden mee stopte.

   • tnijenhuis

    Het weglaten van een knop is GEEN innovatie. Innovatie wordt tegenwoordig echt te pas en te onpas gebruikt. Verkoopt natuurlijk lekker.

 • Daan

  Lekker nuchter, beide heren. Ik ben een paar jaar geleden overgestapt van een Samsung Galaxy naar een iPhone 5 (inmiddels 6) en heb die overstap nooit betreurd. Simpel omdat ik de look van het apparaat en de interface mooier/fijner vind werken. Zelfde geldt trouwens voor laptops, werk al jaren op een MacBook. Heel snel hoeft het van mij allemaal niet te zijn. Ik vind het gewoon prettig ogen, en daardoor prettig werken!

 • Mats313

  Voor dat geld zou ik een Xbox One X en een Moto G kopen, wat een telefoon voor een luttel bedrag! Ik zie voor mezelf geen enkel voordeel van een iPhone X tov mijn Motorola.

  • Bridgeman

   Motorola? Bestaat dat nog?

   • BassieB

    Jazeker, gekocht door Lenovo. Prima midden segment telefoons.

   • Mats313

    En hoe! Check maar reviews van de laatste moto G modellen op de bekende tech sites. Voor 150 tot 200 euro heb je echt een toppertje in huis.

  • Ellie

   Ben met weinig telefoons zó tevreden geweest als met mijn Moto G5+

 • Steez977

  vet toestel

 • Pascal Tettero

  face id is … die op de xbox zit herkende mij vaak niet dus zal ook wel zo zijn op de iphone?

  • Rudy

   Heb de X een dikke week nu, FaceID werkt echt probleemloos. En nee ik ben geen fanboy want heb 3 Android toestellen gehad en kom van een S6 af.
   Zeer tevreden met het toestel, hij zit erg duur (prijs valt tozv een Note 8 overigens nog wel mee) maar voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

  • jefmode079

   Hier ook gewoon een goedkoop bagger ding in al die troep trap ik echt niet meer in..

 • KeesKlaas

  Waarom houdt Kevin altijd van die monologen? Laat JJ ook eens aan het woord.

 • Kapiteinkoek

  Meer dan 1000 euro voor een iPhone 7 met een ander scherm? Geef mij maar de S8. Ongeveer 50% goedkoper en feitelijk is de S8 ook nog is beter. Grapjassen daar bij Apple.

  • Ossies Power

   Ik heb de samsung sacht plus …zeer tevreden ^^

 • bemmel

  iPhone is gewoon de telefoon der telefoons altijd al geweest en zal altijd zo blijven. Ik heb hem imidels ook super tevreden mee!

  • mellovici

   Jij bent de leukste thuis zeker

  • Sgt1 Maluku

   Volgens mij is dat het belangrijkste aan een telefoon. Ik gebruik Android en heb op de iOS helpdesk gewerkt. Ze hebben beide hun voordelen en nadelen, maar iPhone de telefoon der telefoons? Dat is een bewering die geen objectief persoon kan maken. Samsung en Apple kunnen niet tegen de framerate van de razerphone op. Samsung kan niet tegen de iPhone processor op. iPhone kan geen betere displays maken dan Samsung. Enz, enz, enz.

 • Gooner 070

  Van dat geld kan je beter een leuke Peugeot 206 kopen of een dikke gamepc. Ze zijn helemaal gek dat ze zoveel vragen voor een overhypte kut telefoon. Heb zelf een S4 prima zat. Ga volgend jaar nog wel voor een S6 en evt een Nintendo Switch. Maar dat zie ik dan wel

  • Ranesh Vai

   S4…en volgend jaar een S6… Waar heb je het dan over? Samsung? Waarom zou je dan volgend jaar voor een 3 jaar oud toestel gaan? Pak dan gewoon een goedkope low to midranger? Dan heb je een nieuwer toestel, wellicht ook vlotter? De S6 krijgt nog wel de nieuwste Android, maar tenzij je hem overneemt van iemand anders, wordt het lastig. Misschien ben jij wel de juiste klant voor een MIUI-toestel. Jaren lang updates, je hebt ze al vanaf 100 euro. Alleen de camera lever je op in.

 • Mike

  Ik heb de iPhone X sinds 3 november en ben er heel tevreden mee. Het scherm is prachtig. Face ID werkt heel snel en vlot, net zoals de hele telefoon trouwens. De speakers zijn krachtig en helder en de camera verbaasde me misschien nog het meest, wat een foto’s. Ik vind een prijs van meer dan duizend euro er ook over, maar eenmaal je het toestel gebruikt ebt enig gevoel van spijt over het bestede bedrag snel weg.

 • Nipponsei

  Iemand niet nader te noemen….. Koos….

 • roeland

  Goed spul, daarnietvan, maar net zo overpriced als een tasje van louis vuitton. Alleen interessant voor patsers en merkensletjes… Tenzij je echt hard gaat op fotografie; daar schijnt dit toestel toch wel beetje next level in te zijn.

 • Zanzonyx

  Het is een enorm fucking vette telefoon, echt. Het ding is alleen dat de iPhone X ZO ver uit de markt geprijsd is, dat de verwachtingen van de telefoon gewoon niet voldaan kunnen worden, daarnaast zou ik voor dat geld de telefoon niet eens voor dagelijks leven durven te gebruiken.

  • Ranesh Vai

   Ding is dat mensen er zo niet naar kijken. Die nemen gewoon een maandelijks abonnement en accepteren een bijbetaalprijs. Ik vraag me af wat de verplichting in Nederland om de prijzen apart te vermelden gaat doen met het gedrag van mensen om een toestel bij een abonnement te nemen. Wanneer ik kijk naar hoe aanbieders hun abonnementen aanbieden, ben ik bang dat hier weinig aan verandert.

   Verder krijgt een flink deel van het bedrijfsleven deze toestellen gewoon tegen een degelijke korting.

   • tnijenhuis

    Tegenwoordig krijg je wel een BKR registratie bij de koppelverkoop van telefoon en abonnement. Geheel terecht natuurlijk. Gelukkig kopen steeds meer mensen tegenwoordig hun telefoon los zodat je tenminste bewust bent van de kosten.

    • Ranesh Vai

     Klopt, en eens over dat het een goede zaak is. maar gaat mensen dit tegenhouden? 1000 Euro is niet veel voor mensen met een baan of uitkering als aan te vragen lening. Dat krijg je zo.

     • Optimuspecs

      Iemand met een uitkering krijgt echt niet makkelijk een lening van 1000 euro. En voor die lening bij een bank, krijg je sowieso een BKR registratie.

      Dezelfde persoon, in een uitkering, krijgt wel heel makkelijk een telefoonabonnement.

     • Ranesh Vai

      Ik heb in het consumptief krediet gewerkt. Als iemand nog niet belast is op voor een bepaalde hoeveelheid, is 1000 euro geen probleem. Zeker als het gaat om iets als AOW, WW of AOW + Pensioen. WWB is natuurlijk een ander verhaal.

      Voor abonnementen zijn de normen wat anders (soepeler, feitelijk kan het altijd wel). Maar voor het deel van de telefoonfinanciering wordt het gedaan door het BKR. Niet, zoals in het verleden (rond de eeuwwisseling), door een organisatie die de telecomretail zelf hadden ingesteld (die overigens best streng was destijds).

     • Optimuspecs

      De organisatie die telefoonretail zelf hadden ingesteld, kwam pas later. Het nemen van telefoons met abonnement, is begonnen met een BKR registratie. Jaren later werd dat afgeschaft en kwam idd een registratie georganiseerd door telecomretailers.
      Dat is nu weer afgeschaft en heeft men weer BKR registratie geïntroduceerd.

      De retailregistratie was ook veel soepeler. Na betaling van je achterstand, werd je van de registratie gehaald en kon je weer een telefoonabonnement nemen.
      Een BKR registratie blijft 5 jaar lang gelden, na betaling van je achterstand en dus kan je zeker 5 jaar lang, geen telefoonabonnement afsluiten.

      Alleen een lening van 1000 euro hoeft idd geen probleem te zijn voor iemand voor iemand in de uitkering. Maar de meeste mensen zijn al 500 euro in het rood en hebben al lopende leningen via andere instanties als postorderbedrijven.

      Je hebt in consumptief krediet gewerkt, maar sindsdien zijn regels om een lening te nemen flink strenger geworden. Kijk bijvoorbeeld naar WTF.
      Met een telefoonabonnement omzeil je veel regels van een geldlening bij de bank en zolang je niet BKR geregistreerd bent, kan je gewoon een telefoonabonnement afsluiten, maak niet uit wat je inkomsten en uitgaven zijn.

     • Ranesh Vai

      Nope. Ik werkte nadat ik in het consumptief krediet werkte, in een telefoonwinkel en heb sinds ik daar stopte een eigen bedrijf waarmee ik oplossingen voor de zakelijke markt verkoop en incidenteel wat individuele abonnementen. Nu zit dat sowieso redelijk snor qua betalingsachtergrond, maar als er een noemenswaardige controle-construct naar kredietwaardigheid was geweest, had ik het wel geweten. Ik heb alleen afwijzingen gezien voor mensen die een wanbetalings-achtergrond hadden. Apart daarvan werd een abonnement eigenlijk altijd goedgekeurd. En een wanbetalingsachtergrond was ook op te lossen door wat zaken recht te trekken.

      Als het gaat om het lenen van geld via een instantie dat controleert via het BKR, wordt dat een stuk lastiger. Zeker als je achterstanden hebt. Dan gaat het feitelijk gewoon niet. Heb je een negatieve registratie, dan hangt het van de leningverstrekkende instantie af. Het BKR kan een commerciële organisatie niet blokkeren om alsnog een lening te verstrekken. De enige plicht is om het te registreren.

     • Optimuspecs

      Ik snap je reactie niet. Zoals ik al zei zijn telefoonabonnement in Nederland begonnen met en via BKR controle. Negatieve BKR, betekent geen abonnement kunnen afsluiten. Jaren later werd dat afgeschaft en kwam controle naar kredietwaardigheid via een organisatie in het leven geroepen door telecombedrijven en dus zonder registratie van of via BKR.

      Sinds 2017, moet dat weer via BKR. Als ik jou begrijp is er voor 2017, alleen registratie via en check via de organisatie van telecombedrijven? Want dat klopt sowieso niet.

      En mijn punt is dat je als iemand in de bijstand niet in aanmerking komt voor een lening van 1000 euro bij de meeste banken, maar wel bijvoorbeeld 3 telefoonabonnementen kan afsluiten voor telefoons van 1000 euro, zolang je geen bkr registratie hebt.

     • Ranesh Vai

      Welke tijd heb je het dan over wanneer je zegt ‘begonnen’? Jaren 80? Jaren 90?

      Wat je zegt in je tweede alinea bedoelde ik niet te zeggen. Dat iemand niet in aanmerking komt voor een lening, maar wel een telefoonabonnement , waar baseer je dit op? Want ze vragen dezelfde gegevens, namelijk simpele inkomensvragen. Je hoeft voor 1000 euro geen inkomensverklaring te overleggen in de vorm van loonstroken oid. Via het BKR kunnen ze wel zien hoeveel je open hebt staan en of je wel of niet te zwaar belast bent.

 • Jan van Hemert

  dit keer ga ik voor de huawei mate 10 pro hoor daar best wel goede dingen over

 • Tijl Van de Velde

  Woooooooooow ik zie nog steeds een heel lange rij van mensen, die staan aan te schuiven voor de kerk van het licht. Kom dat zien, kom dat zien.

 • Chahid B

  De telefoon is nog duurder en nog kwetsbaarder way the go apple…

 • Bjorn

  Nou,als redaktieleden zich zulke dure Apple produkten kunnen veroorloven lijkt het me niet dat jullie het geld wat jullie voor premium opstrijken nodig hebben,zo slecht gaat het dus niet met gamekings!

  • DC_Frisian

   Misschien heeft ‘ie’m wel op afbetaling of van een doorlopend kredietje. Weet jij veel.
   Zo gaat dat met veel mensen hier in Nederland. Het lijkt heel wat, maar ondertussen is alles van de bank 😉

   • Sylmaron

    De meesten nemen zoiets vaak in combinatie met een (vaak veel te duur) abonnement.

   • Ranesh Vai

    Koos krijgt een korting van iets van 30% oid via Apple.

  • OsirisNLD

   Wat een domme opmerking

  • Ranesh Vai

   Ze moeten hun persoonlijke funds in hun werk steken? Lijkt me niet helemaal logisch? Verder is het maar 1000 euro natuurlijk. Dat heeft iedereen die gewoon een baan heeft toch wel liggen? De vraag is hoeveel je over hebt voor een toestel. Heeft niets te maken met dat er te veel betaald zou worden oid. Maar zoals gezegd, ook al was dit wel zo, is het onzin om de boel maar zelf te onderhouden.

 • YouTube, Whatsapp, Spotify, Internet en foto’s maken is denk ik wat de gemiddelde smartphone gebruiker doet. Ok misschien ook nog bellen. Dat kan al vanaf €50,- als je niet merk of design geil bent. Gooi je er nog iets meer geld tegenaan krijg je een hoger resolutie scherm en scherpere foto’s maar dan houdt effectieve verschil wel een beetje op. een uitzondering daargelaten kan je de accu nog wisselen of een SD kaartje in proppen.

  uiteindelijke beleef je dezelfde content. 1000 is dan wel heel veel geld voor de zelfde mogelijkheden.
  zo tussen den 250 en de 400 heb je een prima smartphone die niet onder doet voor de iPhone X

  • jefmode079

   Het is een zie is wat me pappa voor abbo heeft afgesloten produkt, en dan huilen als die op straat uit je klauwen wordt gepikt omdat je zooo opzichtig met een telefoon in je handjes staat, meer is t niet 😛

  • feyenoord1908koen

   tis niet helemaal 1 op 1 te vergelijken. vergeet niet dat er een oled scherm in zit en dat dit alleen al voor enorme kosten zorgt. dat deze telefoon meer kost dan de concurrentie snap ik. maar idd 2x zoveel als de concurrentie is onterecht.

   • tnijenhuis

    Samsung heeft al jaaaren OLED schermen. De originele Galaxy S had notabene een AMOLED scherm in 2010! Andere fabrikanten doen dit ook wel, maar in mindere mate.
    Het is inderdaad duurder dan een LCD scherm, maar dat is geen verantwoording voor een prijs van 1000+.

   • Mijn lumia 950 XL met Continuum Dock had bijna de zelfde nieuw prijs, de Samsung Galaxy Note 8 met Samsung Dex ook.

    Beide hebben OLED schermen, bieden naast standaard smartphone features desktop computer functionaliteit. Ze hebben nat als de iPhone X een manier om in te loggen door gebruik van de front camera.

    Deze toestellen zijn juist heel erg vergelijkbaar. Niet elke iOS gebruiks wil dat zien. Dan vervaagt namelijk dat wat hun Apple product speciaal maakt.

    Zet je oogkleppen af en vergelijk feature voor feature. Dan zie je dat je bij andere merken veel meer telefoon en functionaliteit krijgt voor de aanschafprijs van een iPhone X.

 • Ranesh Vai

  “Is Apple wel koning in hoor”, zegt JJ. Behalve dat ze de gesture-movement feitelijk overgenomen hebben van wat er al was. Als ik het vergelijk met wat we in BBOS10 zagen, is dat vooralsnog de beste implementatie van gestures. Maar dat OS was er dan ook echt op gebouwd, waar dit met iOS meer een toevoeging is.

 • RandyRealtalk
 • ZuphCud

  Ra ra, van welke GameQueen zal dat ding toch wezen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord