Menu Premium
Loading...

De ins en outs van het besmettelijke uitstel-virus

13/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze week was het weer eens raak. Drie studio’s kondigden via een tweet aan dat hun game uitgesteld was naar 2023. Het betrof Marvel’s Midnight Suns van Fireaxis, Portkey Games’ Hogwarts Legacy en Arc Raiders van de nieuwe studio van ex-DICE baas Patrick Soderlund. Opnieuw drie games dus die dit jaar niet gaan halen. Waarmee het najaar steeds dunner wordt. Elke dag houden we ons hart vast als we social media openen, bang dat er opnieuw spellen zijn doorgeschoven. Dit vervelende uitstelvirus noopte JJ tot het maken van een nieuw werkstukje. Want wat leidt nu tot een uitstel? Hoe werkt het precies? En is de reden die een studio of publisher officieel opgeeft voor het uitstel ook altijd de echte reden? En is dit jaar heftiger dan de vorige jaren? Je gaat het allemaal horen in deze video over de ins- en outs van het uitstelvirus. 

De term ‘uitstel’ komt bijna elke week wel een keer voor in de games media

De lijst van uitgestelde games is inmiddels enorm. Van Starfield naar The Legend of Zelda, Breath of the Wild 2 en Redfall en van The Lord of the Rings Gollum naar Avatar: Frontiers of Pandorra en Forspoken. Er lijken wel meer games te worden uitgesteld dan dat er spellen uitkomen. Straks zitten we alleen met FIFA 23 en Call of Duty: Modern Warfare 2. Dat laatste is natuurlijk een grapje, maar wel een met een serieuze ondertoon. Wat is er aan de hand met de industrie? Zijn het inderdaad enkel technische onvolkomenheden die nog dienen te worden weggewerkt of is er meer aan de hand? JJ dook in de materie.

Is het alleen de lockdown of speelt er meer… 

Logisch dat de lockdown wat te maken heeft met de huidige stroom aan doorgeschoven games. Maar is dat het enige? Of is er een andere, meer commerciële reden?  Wordt de keuze voor uitstel vandaag de dag ook makkelijker gemaakt dan vroeger? Zo ja waarom? En waarom gaat alles naar 2023? Waarom krijg je geen echte nieuwe datum, maar enkel een vage verwijzing naar dat jaar? Je hoort alle antwoorden in dit nieuwe werkstukje van JJ.                

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch