Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De grote Starfield discussie: Hoe kijken wij nu tegen de game aan?

23/06/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was dé grote game tijdens de afgelopen Xbox & Bethesda presentatie. De gameplay trailer werd het meest bekeken (samen met die van de Minecraft RTS) van alles wat getoond werd en social media stond vol met reacties. Positief, maar in veel gevallen ook uitermate kritisch en soms zelfs ronduit negatief. We hebben het natuurlijk over Starfield. De grote game van Bethesda die onlangs uitgesteld werd en nu in 2023 uit gaat komen op Xbox en PC. Hoe kijken wij tegen het vertoonde beeld aan en wat vinden wij van de kritiek en de lof die de titel ten deel viel. Je ziet en hoort het in deze uitermate bevlogen discussie.

De presentatie van Starfield was op zijn minst spraakmakend te noemen

Om te zeggen dat de Starfield presentatie spraakmakend was, dan druk je jezelf nog voorzichtig uit. Het wemelde van de opmerkingen op social media. Wat aangeeft dat het spel leeft. De build tijdens de Xbox & Bethesda Game Showcase kende matige framerate. was dit bewijs van Fallout 76 all over again? Met 1000+ planeten, verspreid over 100 sterrenstelsels, werd de game volgens veel gamers te groot en de procedural generated content zou repetitieve en saaie gameplay opleveren? Starfield was teveel No Man’s Sky en te weinig Skyrim in space. Er komt geen naadloze vliegen naar landen gameplay in. Velen vonden dat is een grote let down. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

In hoeverre was de kritiek op de eerste beelden terecht?

Waren dit echter volgens ons terechte opmerkingen. Of hadden we te maken met het typische zeiken om het zeiken wat je de laatste tijd zo vaak ziet op social media? Boris, Jelle en Koos zetten zich aan de desk, pakten alle opmerkingen erbij en startten de discussie op. Een discussie die al snel enigszins verhit raakte. Want we hadden het hier wel over een van de games waar zij het meest naar uitkeken. En een dergelijke emotie kan alle kanten opvliegen als zaken (nog) niet bevallen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch