Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De GOTY’s van de afgelopen tien jaar bij The Game Awards

15/12/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo aan het einde van het jaar schieten ze als ware paddenstoelen uit de grond: De GOTY-lijstje. Voor diegenen die niet weten wat GOTY betekent, de letters staan voor Game of The Year. Wij gaan er natuurlijk ook aan doen. En jullie mogen zelf hier stemmen voor jullie GOTY bij de Premium Awards. The Game Awards zijn, na de Premium Awards, hét instituut op het gebied van de GOTY. Een paar weken geleden won Baldur’s Gate 3 de titel van beste game van 2023. Iedereen was het over die keuze wel eens, op een aantal verstokte ponies na die Spiderman 2 aan het  pushen waren. Maar hoe zat dat de afgelopen tien jaar? Wat waren de GOTY’s van het afgelopen decennium allemaal onomstreden? JJ dook de archieven in en kwam op de proppen met het volgende werkstukje.

Is Dragon Age: Inquisition de GOTY prijs bij The Game Awards waard?

Het kiezen van de beste game van het jaar is geen simpele zaak. Games testen is immers geen wetenschap. Bij een auto kun je nog objectief bekijken wie de snelste is, of welke het meest zuinige. Maar games? Het is een vorm van entertainment. En dan is smaak altijd een belangrijk onderdeel. En je weet het, over smaak valt te twisten. Hoe zat dat bij de Game Awards van 2014 tot 2023? Was elke GOTY een overduidelijke winnaar? En kende elk jaar een even sterke nominatielijst? Soms kan een winnaar in een slap jaar best mweh zijn. Het antwoord op al deze vragen, krijg je in deze video.

Waarom wonnen Bloodborne en Red Dead Redemption 2 geen GOTY?

JJ zocht de winnaars van de afgelopen tien jaar op en bekeek daarnaast de nominaties van deze jaargangen. Zaten er voor hem verrassende titels bij en hadden andere games de winst niet meer verdiend? Click snel op de Play-knop voor de antwoorden. En vergeet dus niet te stemmen op de Premium Awards. Een volle stembus maakt de Kerststream van volgende week vrijdag een stuk leuker.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch