Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Het opmerkelijk verhaal van de ‘verdwenen’ game Star Wars 1313

16/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms heb je van die games waar iedereen het opeens over heeft. Die iets doen wat je nog niet eerder hebt gezien. Die uitsteken boven het maaiveld. Dat gevoel hadden gamers toen ze geconfronteerd werden met de eerste beelden van Star Wars 1313. Het spel was ontwikkeld door LucasArts en werd totaal vanuit het niets aangekondigd tijdens de E3 van 2012. De wereld stond even op zijn kop. Hoe konden dit soort graphics en dergelijke animaties in die tijd gemaakt worden? Het was meteen een van de games van de show. Ook bij ons. Een kickstart dus, van een game die uiteindelijk nooit uitgekomen is. Hoe dan? JJ zocht het in een werkstukje voor jullie uit. Een werkstuk dus over Star Wars 1313. Een van de wreedste game die nooit is uitgekomen.

Waar is Star Wars 1313 gebleven?

Ongeluksgetallen, sommige geloven er meer in dan anderen. In het geval van Star Wars 1313, zit het getal 13 er 2x in. Was dit een voorteken dat de game nooit zou uitkomen? Ondanks het feit dat de hele wereld er op zat te wachten? Overtuigd was door de demo op de E3? Waar ging het mis bij dit project? En waarom wil niemand dit spel oppakken en afmaken. Je ziet dit zelden gebeuren bij games die zo goed ontvangen worden en waar zo veel hype rondom is.

Wat is er mis gegaan tijdens het ontwikkelingsproces?

Wat is er precies allemaal gebeurd tijdens het ontwikkelingsproces dat men de game een jaar later gewoon helemaal in de prullenbak donderstraalde? Kwam het puur door de studio? Was er geen geld voor de productie? Of gooide licentie houder Disney roet in het eten? Of speelde er misschien iets totaal anders? En gaat de game ooit weer terug in productie? Of kan dat niet meer? Je gaat het allemaal zien en horen in het research item over Star Wars 1313.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch