Menu Premium
Loading...

De Gamespot review van Kane and Lynch

01/12/2007 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren werd duidelijk dat de Amerikaanse gamewebsite Gamespot een van haar medewerkers op staande voet heeft ontslagen. Aanleiding was een videoreview die journalist Jeff Gerstmann heeft gemaakt over Kane & Lynch: Dead Men, een game die extreem belangrijk is voor uitgever Eidos.

In de videoreview van Gerstmann wordt kane & Lynch met de grond toe gelijk gemaakt. De review opent met de woorden “This is a very Ugly game” en vandaar af wordt het erger. Nou kunnen wij ons echt wel vinden in de conclusie van Gerstmann over de algemene kwaliteit van Kane & Lynch maar dat neemt niet weg dat de Amerikaan deze videoreview duidelijk heeft afgeraffeld. Er zijn slechts beelden gebruikt van het eerste level van de game en het is duidelijk dat hij het spel niet heel ver heeft gespeeld.

Het verhaal doet de ronde dat Eidos woedend is over de review van Gerstmann en besloten heeft om een reclame campagne op gamespot ter waarde van “honderduizenden dollars” terug te trekken. Als reactie daarop besloot Gamespot om Gerstmann de laan uit te sturen.

Dat hiermee de geloofwaardigheid en het imago van Gamespot gigantische schade heeft opgelopen is tot daar aan toe maar ook Kane & Lynch lijkt voor eeuwig te worden geassocieerd met de slechte review van Gerstmann. In die zin heeft ook Eidos een kapitale marketing blunder begaan want nu krijgt IEDEREEN die review te zien.

Hier op gamekings.tv willen we even stilstaan bij de onafhankelijke game journalistiek die anno 2007 blijkbaar zo erg onder druk staat dat uitgevers bepalen hoe er over games gesproken wordt. Verder hopen we dat Gerstmann snel zijn eigen site begint want hij heeft genoeg PR gekregen om een vliegende start te maken. Ook daarom hier nog een keer de gewraakte review.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch