Menu Premium
Loading...

Vlad Micu over de gamesindustrie in Thailand

01/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De heren zijn inmiddels aangekomen in Thailand en zitten met de blote bibs in het zand op het eilandje Koh Kood! Daarom vandaag deel twee van het interview met de expert op het gebied van de gamesindustrie in Azië, Vlad Micu. Vorige keer heeft hij ons verlicht over gamen in Azië in het algemeen en specifiek over Taiwan. Vandaag bespreekt hij de wondere wereld van de gamesindustrie in Thailand. Mr. Micu is ooit vertrokken naar Azië om te gaan reizen en toen dankzij een global game jam blijven plakken in Thailand. Hij is producer, journalist en uiteindelijk marketeer in Thailand geworden. Dus de expert om te spreken over de verschillen tussen Taiwan, Thailand en natuurlijk de Westerse game cultuur. Welk platform is populair in Thailand? Vindt al het gamen plaats in game cafés? En wat zijn typisch Thaise games?

Als westerse game developer werken in Thailand!

Vlad neemt je mee door een aantal prominente games in de Thaise game geschiedenis. Sappige kubusjes, de game gebaseerd op Ong Bak 3 en de mobile augmented reality game Amon passeren de revue. Het blijkt niet altijd even makkelijk om je game aan de man te brengen in dit toeristisch paradijsje. Welke games het wel gelukt is en welke het onderspit dolven hoor je in dit diepte interview!

Mocht je ook behoefte hebben aan zon, zee, strand en game ontwikkelen? Bij Arkavis, de studio die Vlad heeft helpen opzetten, zoeken ze nog een art director!  Je moet wel rekening houden met lager loon, te veel goedkoop bier en parelwit zand in je naad. Zouden jullie de gok wagen en in Azië met je laptop onder een palmboom noeste arbeid verrichten tegen een hongerloontje? Laat het weten in de comments!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch