Menu Premium
Loading...

Dé games van 2018: Fortnite

28/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De komende dagen kijken we terug op de grote games van 2018. De games waar het meeste hype om was, die het best scoorden of verkocht werden, die echt opvielen, maar net zo belangrijk, de games waar redacteuren van Gamekings het meeste tijd thuis, in hun vrije tijd, mee hebben doorgebracht. Dit keer is het de beurt aan de meest populaire game (sorry God of War en Red Dead Redemption 2), Fortnite.

Geen game stond meer in het nieuws dan Fortnite, daar kan niemand wat tegen in brengen

Of je het nu leuk vindt of niet, als je tien willekeurige Nederlanders op straat vraagt een game te noemen die dit jaar in het nieuws was, dan noemen minimaal acht van hen ‘Fortnite’. Epic Games verdiende zich in 2018 helemaal scheel aan de Batte Royale-versie van Fortnite. Terwijl het oorspronkelijke spel zonder die Battle Royale-mode eigenlijk flink aan het floppen was. Het leek wel of de hele wereld die ene game aan het spelen was. Wij dus ook. Koos en Skate buigen zich over dit fenomeen, bekijken waar dit succes vandaan kwam en filosoferen of dit succes ook aanhoudt in 2019.

Het eind is nog niet inzicht

Seizoen zeven staat immers voor de deur en concurrent PUBG laat flink wat steken vallen terwijl de sterke Black Out-mode van Call of Duty Black Ops 4 in een spel verpakt zit waar je flink voor moet betalen. Terwijl Fortnite gratis is. Lijkt er dus op dat we nog niet van Epic’s baby af zijn. Moeten we daar rouwig om zijn of is het gewoon tijd dat hardcore gamers zich niet zo afzetten tegen dit spel? Het zorgt er immers voor dat miljoenen mensen heel veel plezier hebben achter hun PC, console of op hun mobiele telefoon. En is Fortnite niet de pleitbezorger van cross platform gaming, iets wat zo veel hardcore gamers graag willen zien gebeuren? Skate en Koos zitten klaar voor de verhelderende antwoorden.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch