Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Xbox

21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de aankondiging van de PlayStation 4 was het alleen nog wachten tot het moment dat de nieuwe Xbox aangekondigd zou worden. Zou het op de E3 gaan gebeuren? Of op een apart evenement? Dat laatste is het geworden en vanavond is het zover. JJ zit zonder WiFi in Bulgarije en kan helaas dus niks live volgen, maar voor jou is hij de geschiedenis van de Xbox ingedoken in ‘De game en het verhaal: Xbox’.

Dat de Xbox 360 een groot deel van de consolemarkt in haar handen heeft is voor niemand onbekend, maar het succes van de Xbox 360 is eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Toen Microsoft begon aan de Xbox hadden ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nintendo, vrijwel geen ervaring op het gebied van games. Het wel of niet gaan ontwikkelen van een console leverde dan ook een hoop discussie op binnen het bedrijf.

Toen Microsoft eenmaal besloten had er vol voor te gaan, hebben ze veel tegenslagen gekend. Op het moment dat Sony eenmaal hun PlayStation 3 aankondigde besloot Microsoft een gloednieuwe Xbox tegelijkertijd uit te willen brengen en daar meteen mee te beginnen. Na een snelle start bleken ze toch al snel ver achter te lopen op Sony, maar ondanks dat is de Xbox 360 uiteindelijk eerder uitgebracht dan de PlayStation 3.

Benieuwd hoe Microsoft deze grote inhaalslag heeft weten te maken? En welke tegenslagen ze te verduren kregen? JJ gaat het je vertellen en hij vergeet natuurlijk ook niet even over vanavond te praten. Wat gaan we volgens JJ zien, en wat wil hij graag zien? Je hoort het in ‘De game en het verhaal: Xbox’.

De game en het verhaal: Xbox

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch