Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Trip Hawkins

21/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze keer gaan we het in ‘De game en het verhaal’ niet hebben over een specifieke game, maar over een man die ervaring heeft met games en de gamesindustrie. Helaas kunnen we niet zeggen dat al deze ervaringen erg positief zijn geweest, maar dat maakt deze man natuurlijk wel interessant om over te praten. We hebben het over Trip Hawkins. En wat hij allemaal op zijn naam heeft staan? Dat vertelt JJ je in ‘De game en het verhaal: Trip Hawkins’.

Trip Hawkins was al vroeg bezig met het maken van games. Waar zijn vrienden televisie keken of buiten speelden, bedacht hij hoe games in elkaar zaten. We hoefden dan ook niet lang te wachten op Hawkins’ eerste game. Helaas werd deze voetbalgame niet bepaald een succes en wist hij er zelfs geen winst uit te behalen, maar succes boekte hij wel jaren later toen hij EA oprichtte. Hawkins wist het echter te presteren een niet al te slimme keuze te maken. Wat deze keuze precies was gaan we je natuurlijk nog niet vertellen, want dat gaat JJ zo doen.

Jaren later werkt Hawkins in ieder geval nog altijd in de gamesindustrie en heeft hij ook heel wat producten op zijn naam mogen zetten. Heeft hij succes weten te boeken? Of wist hij ook hierin niet altijd de juiste keuzes te maken? JJ vertelt je in het kort alles over het leven van deze oprichter van Electronic Arts en de bepalende keuzes die hij in zijn carrière in de gamesindustrie heeft gemaakt, in ‘De game en het verhaal: Trip Hawkins’.

De game en het verhaal: Trip Hawkins


Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch