Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Rare

11/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een heleboel games vandaag in ‘De game en het verhaal’, maar waar we het vooral over gaan hebben is de game ontwikkelaar Rare. Waarom deze ontwikkelaar een plekje verdient in deze itemreeks? Dat vertelt JJ je in ‘De game en het verhaal: Rare’.De Game en het verhaal: Rare

Misschien zegt de naam Rare je op dit moment helemaal niks, maar wanneer we Nintendo en Microsoft noemen weet je gelijk waar we het over hebben. Wat heeft Rare met deze twee gigantische bedrijven te maken? Rare werd in 1985 opgericht door Tim en Chris Stamper, ook wel bekend als de Stamper Brothers, en hebben hun studio in Twycross in Groot-BrittanniĆ«. Gesloten als de studio is, staat er een groot hek omheen, is het terrein beveiligd met camera’s en komt vrijwel niemand van buitenaf er ooit binnen. Area 51 is er niks bij.

Rare werkte lange tijd voor Nintendo en ontwikkelde in die tijd niet de minste games. Wat dacht je bijvoorbeeld van Donkey Kong Country, GoldenEye 007 en Banjo-Kazooie? Dat is nog maar een klein deel van de lange lijst vol succesvolle games. De SNES, Game Boy, Nintendo 64, er was geen platform van Nintendo waar het relatief kleine bedrijf Rare geen games voor wist te maken.

In 2002 werd Rare echter overgekocht door Microsoft, onder andere om games te gaan maken voor de Xbox. En dat is waar het verhaal nog interessanter begint te worden. Benieuwd wat er met Rare is gebeurd na de overname door Microsoft? JJ weet het en gaat het je natuurlijk vertellen in ‘De game en het verhaal: Rare’.
De Game en het verhaal: Rare

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch