Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Infinity Ward

07/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals we al zeiden, het is Call of Duty-week. Allemaal dankzij het verschijnen van het nieuwste deel uit de serie, Call of Duty: Ghosts. JJ kwam op de redactie en wilde zijn verhaal doen over de rare situatie waarin de ontwikkelaars van de Call of Duty-serie zich bevinden. JJ vertelt je in ‘De game en het verhaal: Infinity Ward’ precies in welke rare situatie Infinity Ward en Treyarch zitten.

Zoals je misschien wel weet, wisselt de game elk jaar van ontwikkelaar. Het ene jaar mag Treyarch de game maken en het andere jaar mag Infinity Ward dit doen. Deze scheiding van ontwikkelaars is natuurlijk niet ontstaan toen ze een keer gezellig met elkaar in de kroeg aan het praten waren. Als je het nieuws een beetje volgt, is het duidelijk te merken dat de bedrijven elkaar niet echt mogen. Ze praten negatief over elkaar en zitten elkaar behoorlijk in de weg als het maar even kan. Ook zijn er behoorlijk wat rechtszaken geweest als het om Call of Duty gaat en dan met name rondom de Modern Warfare-titels.

Als we naar de serie kijken, dan kennen we Infinity Ward van de Modern Warfare-titels. Dit jaar hebben ze uiteraard Call of Duty: Ghosts gemaakt. Treyarch heeft daarnaast aan de Black Ops-serie gewerkt en zal de Call of Duty-game van volgend jaar maken. Ondanks dat ze beiden aan dezelfde franchise werken, botert het blijkbaar niet tussen de studios. Wat er zich in het verleden heeft afgespeeld? JJ gaat jou uitleggen wat de situatie precies is en waarom dit allemaal is ontstaan.
De game en het verhaal: Infinity Ward

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch