Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Half-Life

29/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Over het algemeen behandelen we bij Gamekings vooral nieuwe games, maar in de nieuwe rubriek ‘De game en het verhaal’ gaan we terug in de tijd op zoek naar opmerkelijke verhalen achter games. Aan de Half-Life serie de eer om de eerste in deze nieuwe reeks items te zijn. JJ neemt je mee terug naar het begin van deze game in ‘De game en het verhaal: Half-Life’.

Half-Life staat natuurlijk bekend als één van de belangrijkste shooters die is uitgebracht. En dat is knap, want Half-Life ontwikkelaar Valve had nog vrijwel geen ervaring in de game-industrie. Het was dus ook niet gek dat de verkoop van Half-Life in eerste instantie niet erg hard van stapel liep. Maar gelukkig voor Valve werd dat een paar jaar later wel anders. Bovendien was Half-Life niet alleen één van de belangrijkste shooters, het was ook de eerste game waar een mod bij werd geleverd.

Ook het succes van hoofdpersonage Gordon Freeman, die zelfs is verkozen tot beste gameheld ooit, is opvallend. Ondanks dat je hem in de game nooit ziet en zelfs niet hoort, heeft Valve dit personage blijkbaar ontzettend goed weten neer te zetten. En dan te bedenken dat deze held in zijn beginjaren een totaal ander en vooral veel minder wreed uiterlijk had en zijn naam hem ook niet erg mee zat.

Natuurlijk wordt ook een eventuele nieuwe Half-Life besproken. Denkt JJ dat het veelbesproken derde deel er gaat komen? Of gaan er veel fans teleurgesteld worden?

JJ heeft nog veel meer leuke feiten voor je op een rijtje weten te zetten over deze bijzondere serie games. Benieuwd wat? Check dan ‘De game en het verhaal: Half-Life’.

De game en het verhaal: Half-Life

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch