Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Grand Theft Auto

28/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

GTA V is één van dé games van het najaar waar heel gamend-Nederland op zit te wachten, en dat vraagt om speciale aandacht in ‘De game en het verhaal’. Maar dat kan natuurlijk alleen als er ook een interessant verhaal achter de game zit, en dat is het geval! Wil je weten wat voor verhaal er achter de GTA-serie schuilt? Dat hoor je van JJ in ‘De game en het verhaal: Grand Theft Auto’.

Grand Theft Auto is bij iedereen natuurlijk bekend als dé sandbox game, waarin je lekker je eigen gang kunt gaan. Met een flinke dosis aan wrede wapens en dikke auto’s hou je jezelf staande in de enorme wereld, waarin je naast je eigen ding doen ook een verhaallijn kunt volgen.

Tegenwoordig mag je GTA wel benoemen als één van de grootste game-series van de afgelopen jaren. Met GTA V in het vooruitzicht is de hype rondom de game gigantisch, maar dat is niet altijd zo geweest. Sterker nog: het succes van GTA, wat in eerste instantie ‘Race’n’Chase’ heette, is helemaal niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

DMA Design, dat later is omgedoopt tot Rockstar, kon in de beginjaren van GTA geen concept ontwikkelen dat mensen aansprak. Het verhaal was saai en de spanning was ver te zoeken. Pas na veel nadenken over de game kwam er per toeval iets op het pad van DMA Design, wat de game een eerste zetje naar succes gaf.

Dus ben je benieuwd hoe de GTA-serie na zo’n moeizame start, toch zo populair is geworden? En wil je weten waardoor de start zo lastig was? Dat en meer vertelt JJ je in ‘De game en het verhaal: Grand Theft Auto’.

De game en het verhaal: Grand Theft Auto

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch