Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: E.T. the Extra-Terrestrial

07/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Meestal hebben we het in ‘De game en het verhaal’ over goede games, maar vandaag doen we het een keertje helemaal anders. JJ heeft namelijk de slechtste game aller tijden voor je gevonden, die heel wat negativiteit op haar naam heeft staan. Alles over de game en wat deze heeft betekend voor de game-industrie, zie je in ‘De game en het verhaal: E.T. the Extra-Terrestrial’.

In 1982 kwam de film E.T. the Extra-Terrestrial van regisseur Steven Spielberg uit, en volgens Atari hoorde daar absoluut een game bij. De tijd die ze nog hadden om deze net bedachte game uit te brengen was ontzettend kort, en mede daardoor zal deze game niet bepaald een succes zijn geworden. Binnen vijf weken ontwikkelde Atari de game en maakte miljoenen cartridges, waar games destijds nog op verkocht werden.

Ondanks aardige verkoopcijfers van E.T. the Extra-Terrestrial, die waarschijnlijk te maken zullen hebben gehad met het succes van de gelijknamige film, flopte hij gigantisch. Dit was niet alleen voor ontwikkelaar Atari vervelend, ook voor de game-industrie had dit grote gevolgen. Het gerucht gaat dat Atari een wel heel vreemde ‘oplossing’ heeft gekozen voor hun geflopte E.T. game, waarover JJ je alles gaat vertellen.

Daarnaast hebben we nog een paar andere, ontzettend slechte games voor je op een rijtje gezet en als afsluiter krijg je van JJ een spoedcursus in het zien aankomen van slechte games. Hij heeft een aantal duidelijke herkenningspunten voor je verzameld, zodat je niet zo snel meer een miskoop zal doen in de toekomst. Benieuwd wat deze punten zijn? Je hoort het in ‘De game en het verhaal: E.T. the Extra-Terrestrial’.

De game en het verhaal: E.T. the Extra-Terrestrial

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch