Menu Premium
Loading...

De game en het verhaal: Daikatana

25/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ was natuurlijk een tijdje niet aanwezig op de redactie en daarom was ‘De game en het verhaal’ ook heel even van de radar. Je hebt kunnen zien dat JJ gelukkig en wel terug is en dat betekent dat het ook tijd is voor een nieuw verhaal over een game. Vandaag bespreekt hij het opmerkelijke verhaal achter de game Daikatana en hoe de heldenstatus van John Romero tot een einde kwam. Wat er allemaal precies gebeurde, zie je in ‘De game en het verhaal: Daikatana’!

Als het goed is, zegt de naam John Romero je wel iets of heb je deze in ieder geval een keer voorbij horen komen. Zo niet, dan ken je in ieder geval wel een paar van de games waaraan hij gewerkt heeft. Commander Keen, Wolfenstein 3D, Doom en Quake heeft hij allemaal op zijn naam staan. Veel mensen zeggen ook dat hij aan het begin stond van het ontstaan van de Team Deathmatch-modus, die we nu nog steeds volop terugzien in multiplayer-games.

Een minder succesvolle game waaraan John Romero heeft gewerkt, is Daikatana. Deze first-person shooter zou iedereen omver moeten blazen qua graphics en gameplay, maar het liep echter niet zoals de studio van John Romero dat graag had gezien. Hij dacht zijn game te kunnen ontwikkelen in een veel te korte tijd en met veel te weinig mensen. Het duurde uiteindelijk jaren om Daikatana te maken en er werden miljoenen geïnvesteerd, terwijl het uiteindelijk één grote flop bleek te zijn.

Benieuwd naar het verhaal van Daikatana en John Romero? JJ vertelt het complete verhaal in een nieuwe ‘De game en het verhaal’, dit keer met Daikatana!

De game en het verhaal: Daikatana

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch