Menu Premium
Loading...

De enorm instortende markt van de tweedehands games

05/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De verkoop van tweedehands games blijft aanzienlijk, maar de recente daling is zeker niet tijdelijk. Mensen kopen nog steeds tweedehands games, er is nog steeds een actieve community van consumenten die klassieke titels oppikt die eerder van iemand anders waren. Maar de inruileconomie, daar gaat het een stuk minder goed mee. Professionele winkelketens zoals GAME, CEX en GameStop, die je spellen innemen en je krediet geven voor de volgende. Krediet/punten van je gamewinkel waarmee je weer een nieuwe game kan aanschaffen.

Waarom geen digitaal abonnement nemen?

Een abonnement op iets als Xbox Gamepass is natuurlijk ook een goede uitkomst om aan veel games te komen in plaats van ze te verkopen aan je plaatselijke gamewinkel. Op de Xbox Gamepass staan meer dan honderd verschillende games en je hebt al een abonnement voor een 10tje per maand. De Xbox gamepass zorgt ervoor dat je veel games kan gaan proberen die je anders niet zo snel zou gaan spelen. Speel je alleen maar shooters zoals Call of Duty en Battlefield dan zul je niet zo snel een puzzel game aanschaffen. Met de gamepass krijg je echter wel de mogelijkheid om dit soort games te proberen die niet helemaal in je straatje zitten, en mogelijk blijken ze daarna best vet te zijn!

Is er nog een toekomst voor tweedehands games?

Veel mensen vinden het nog altijd fijn om hun games fysiek in de kast te hebben staan. Maar met de opkomst van digitale games door bijvoorbeeld een Google Stadia lijkt er maar weinig toekomst te zijn voor de tweedehands games. Is de toekomst dan echt helemaal digitaal?

En jullie? Kopen jullie je games vaak fysiek of doen jullie dat eerder digitaal? En koop je ook vaak tweedehands games? Laat het ons weten in de comments, en stel daar ook gerust al je vragen!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch