Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De console wars in kille cijfers: wordt de Switch ooit nummer 1?

13/05/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je Gamekings al een jaar of 20 volgt, dan kan het niet anders dan dat je een hoop consoles thuis hebt staan. Of wie weet had staan omdat je ze verkocht had. Gaming stond tot voor kort voor de zogenaamde generatie cyclus. Men bracht een console uit, verkocht hem 7 a 8 jaar lang en schakelde dan over op een nieuwe. En zo hebben we er echt tientallen voorbij zien komen in onze carrière. Van de PS2 en de PS4 tot de NES, Xbox 360 en SEGA Genesis aan toe. Ze hebben allemaal een plekje in onze harten weten te veroveren. Maar dat is niet waar de producenten perse blij van worden. Zij worden blij van verkoopcijfers. En verkoopcijfers is waar de befaamde console wars om draait.

Blijft PlayStation dominant?

JJ zoekt in dit werkstukje uit welke consoles het ‘t best hebben gedaan en welk juist ondermaats presteerden. Met daarbij een uitleg hoe dit succes of falen te verklaren was. Daarbij gaan we een flink stuk terug in de tijd. Helemaal naar 1983. De tijd van het Nintendo Entertainment System, kortweg de NES. Hoe hoog eindige deze console in de ranglijst aller tijden. En hoe kun je deze prestatie vergelijken met de huidige consoles, die verkocht worden in een tijdperk waarin gaming een veel groter publiek bedient?

Hoe belangrijk zijn de console wars?

In de afgelopen 40 jaar zijn veel consoles van uitgebracht. Van succesverhalen als de PS3, de PS2, tot de Nintendo Switch en de spraakmakende Wii. Maar je had ook de mislukkingen zoals de Dreamcast, de Xbox en de PS3. Wat was er de oorzaak van dat bepaalde consoles zo slecht werden verkocht? Games? Specs van de hardware? Timing? En waarom verkocht een bepaalde console zo goed? En verkochten consoles beter dan de handhelds, zoals de PSP, Nintendo DS en natuurlijk de PS VITA. Je gaat het allemaal zien en horen in JJ’s werkstukje van deze week. 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch