Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

De bizarre vorm van online gaming in het communistische Cuba

01/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cuba oefent een zeer sterke aantrekkingskracht op JJ uit. Al vanaf jongs af aan las hij boeken over de revolutie van Fidel Castro en Che Guevara tegen dictator Batista en zijn Mafia-kliek in Havanna. Het ging zelfs zover dat JJ op de Universiteit van Amsterdam afstudeerde op de Rakettencrisis in Cuba. Je weet wel, het moment waarop de wereld het dichtst bij een nucleaire oorlog is geweest. Verder houdt ie enorm van de architectuur van Havanna en de aanwezigheid van al die classic cars aldaar. Logisch dus dat toen zijn oog viel op de opmerkelijke manier waarop Cubaanse jongeren tegen elkaar gamen, hij een leuke video voor zich zag.

Hoe kun je nu in Cuba online spelen als er geen internet is…

Want hoe krijg je het voor elkaar om online tegen elkaar te gamen in een land waar

  • de import van Westerse goederen extreem lastig is
  • games daardoor onbetaalbaar zijn voor 99% Cubanen
  • er geen internet is in de woningen
  • er geen internetverbinding is tussen Cuba en de buitenwereld

Denk daar maar eens even goed over na. Dat deden de Cubaanse jongeren namelijk ook. En ze kwamen met een uiterst inventieve oplossing. Een oplossing die je letterlijk houtje touwtje kunt noemen. Maar wel een de werkt. Want Cuba kon gamen. Kon World of Warcraft en Starcraft spelen zonder een verbinding met Battle.net te hebben.

Cubanen zetten gewoon een eigen versie van Steam en Battle.net in elkaar

In deze video vertelt JJ het verhaal van de Cubaanse gamers die bij gebrek aan internet een eigen internet in elkaar knutselden. Opdat zij dat konden doen wat voor ons zo normaal is: tegen elkaar games spelen. Hij legt ook uit hoe de gamers in deze situatie terecht zijn gekomen, laat zien hoe het internet werkt en wat ze spelen en kijkt tenslotte of het systeem anno 2020 nog steeds functioneert.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch