Menu Premium
Loading...

De Beste RPG van het Jaar 2012

22/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na ons zeer controversiële item van vanochtend, waarin we objectief gezien de beste shooter van het jaar aanwezen, doen we het nu gewoon nog een keer in De Beste RPG van het Jaar 2012. JJ en Dennis werden een tweede keer opgesloten in de studio en moesten objectief een winnaar aanwijzen.

De vier genomineerde games zijn Kingdoms of Amalur: Reckoning, Diablo 3, Borderlands 2 en Mass Effect 3. Zij maken kans op de felbegeerde titel van ‘De Beste RPG van het Jaar 2012’.

Kingdoms of Amalur: Reckoning was een verrassend goede RPG van een nieuw opgerichte studio, 38 Studios. De game was oorspronkelijk ontwikkeld als MMORPG, waardoor de game grafisch gezien niet uitblinkt. Kingdoms of Amalur: Reckoning biedt echter een zeer sterke single-player ervaring waar je vele uren zoet mee zult zijn.

Diablo 3 was natuurlijk de grote RPG van Blizzard waar iedereen dit jaar naar uitkeek. De single-player van de game was goed, zoals we gewend zijn van Blizzard. Er ontbraken echter PVP mogelijkheden, waardoor de game toch niet 100% af voelde.

Borderlands 2 is een combinatie tussen een shooter en een RPG, waardoor je erover kunt discussiëren of de game niet kans had moeten maken op beste shooter van het jaar. De game was zowel leuk in je eentje als met vrienden en er wordt constant goede DLC voor Borderlands 2 gelanceerd, waardoor je continu nieuwe content kunt spelen.

Mass Effect 3 kwam veel in het nieuws wegens zijn controversiële einde. De fans waren zo boos dat er besloten werd om een nieuw einde voor de game uit te brengen. Op het einde na was er echter weinig aan te merken op de game.

Wie zich objectief gezien de Beste RPG van het Jaar 2012 mag noemen, gaan JJ en Dennis nu voor je besluiten. Laat je horen in de comments of je het hier mee eens bent, maar wel een beetje onderbouwen natuurlijk.

De Beste RPG van het Jaar 2012

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch