Menu Premium
Loading...

DayZ E3 2013 Preview

23/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Game mods beginnen steeds belangrijker te worden. De gamecommunity zoekt namelijk steeds meer hun heil in creatievere uitwegen. Vandaar ook de opkomst van de indiegames, maar dat is niet het enige. Zo komt er een standalone game van de ooit als mod begonnen DayZ. Deze nieuwe richting van games die hun opmars maken, is bijzonder interessant. Daarom heeft DayZ terecht een plekje vergaard op de E3. Boris was benieuwd hoe deze game tot stand is gekomen en wat er verbeterd is sinds de mod. Hoe kom je daar het beste achter? Door met Lead Artis Chris Torchia over DayZ te praten in de DayZ E3 2013 preview.

Wat is DayZ? Het is een game die draait om het overleven van een zombieplaag. Niet veel nieuws onder de zon zou je denken. Toch biedt de game een ander perspectief op het genre. Zo ben je niet alleen in deze wereld. Iets wat een voordeel kan zijn in je strijd tegen de zombies, maar ook iets wat gruwelijke consequenties tot gevolg kan hebben. Zo kun je als groep elkaar helpen te overleven en elkaar te voorzien van ammo, voedsel en drinken. Aan de andere kant heb je ook nog altijd de jagers. Dit maakt het geheel een mentale game. Wie kun je vertrouwen en wie vermoord je van achter om spullen te stelen? Dit is namelijk niet een kleine tegenslag, maar een permanente dood van je gamepersonage. Geen nieuwe kans, maar beginnen vanaf het begin.

Chris Torchia heeft als lead artist alles van dichtbij meegemaakt. Wanneer kun je de game verwachten en wat is er anders dan de originele mod? Dat hoor je in een gesprek met Chris Torchia over DayZ in de DayZ E3 preview.

Ontwikkelaar: Bohemia Interactive
Uitgever: Bohemia Interactive
Platform: PC

Chris Torchia over DayZ op de E3 2013

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch