Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

David Ronnes: van gamer in Culemborg naar animator bij Rare in Dublin

17/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ooit was David Ronnes een vrolijke gast uit het Gelderse Culemborg die games speelde en graag een item of wat op Gamekings.tv keek. Ergens in zijn achterhoofd werd toen het zaadje gepland dat een baan in de game-industrie behoorlijk gaaf zou zijn. waar 9 van de 10 mensen hun droom vaak inruilen voor een wat meer haalbaar alternatief, daar deed Ronnes wel een poging. En via omzwervingen in Nederland, Engeland, Amerika en Ierland ging die droom alsnog in vervulling. Hij kon voor en bij Rare gaan werken. Een developer die vooral op basis van hun daden in het verleden behoort tot de grote meneren in de industrie. Eentje ook die sinds kort weer helemaal terug is met Sea of Thieves. En laat Ronnes daar nu aan mee gewerkt hebben. Dit zijn de verhalen die JJ graag opspeurt en verhalen van maakt. Deze video is het resultaat.

Ronnes vindt zijn droombaan bij Rare

Ronnes is op zijn zoektocht naar de droombaan dus inmiddels aanbeland in het Ierse Dublin. In Engeland is zeker meer werkt te vinden als een developer, maar de Brexit zorgt er voor dat een visum niet al te makkelijk te verkrijgen is. In Ierland kan je als Europeaan nog steeds gewoon aan de slag, En Rare zag hem graag komen (3D modeling) artist. Hoe hij precies bij Rare terecht kwam is een markant verhaal (anders was de video erg kort geweest). Een verhaal dat jij graag wil vertellen en eens te meer laat zien dat als je een kans krijgt, je ook bereid moet zijn er alles voor te laten. Dublin, en eerder de VS, liggen namelijk niet bepaald op loopafstand van Culemborg.   

Wat moet je doen om jouw ambities te verwezenlijken?

JJ bespreekt ook wat Ronnes precies doet bij Rare, hij laat voorbeelden van zijn werk zien en bespreekt hoe de werksfeer is bij de developer. Er is immers nogal wat ophef over toxic behaviour en crunchtime. Ook komt aan bod of dit zijn einddoel is of dat hij ooit nog een volgende stap wil maken. Een compleet verhaal dus, die enthousiastelingen laten zien dat alles mogelijk is, als je maar durft en bereid bent risico’s te nemen. Maar het boijft mooi om te zien dat Nederlanders overal ter wereld , in de game-industrie hun plek weten te vinden.

Mocht je meer werk van David Ronnes willen zien, dan kun je hier zijn art bekijken.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch