Menu Premium
Loading...

Darwin Project Review: De evolutie van Battle Royale games?

03/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben er weer één, een gloednieuwe Battle Royale game. Tot nu toe zijn Kevin en Steven nog niet gegrepen door het nu toch wel populaire genre. Het kon ook bijna niet anders, ze lijken namelijk allemaal ontzettend op elkaar. Als je er dan één niet tof vindt, is de kans groot dat de ander je ook niet pakt. Darwin Project daarentegen lijkt een aantal ‘nieuwe’ dingen te introduceren, dus gaat dit de game zijn die beide mannen overtuigt? Je ziet het in: Darwin Project Review: De vernieuwing van BR of weer een exacte kloon?

Darwin Project speelt zich af in het post-apocalyptische landschap in de Northern Canadian Rockies. Als voorbereiding op een dreigende ijstijd is er een nieuw project, voor de helft wetenschappelijk en de andere helft live-entertainment, gelanceerd. Het draagt de naam Darwin Project en daagt tien vrijwilligers uit om in de kou tot de dood te vechten in een nogal verraderlijke arena.

Is Darwin Project dè vernieuwing van het Battle Royale genre?

De laatste tijd worden we overspoeld met Battle Royale games. Om boven bijvoorbeeld een Fortnite uit te komen, moet je echt met iets nieuws komen. Darwin Project lijkt een aantal dingen anders te doen, maar is dit genoeg? In deze game speel je tegen negen man in plaats van negenennegentig. Je verzamelt resources om bijvoorbeeld je winterjas te upgraden, of om pijlen te maken voor je boog. Je enige wapens zijn een bijl en een boog. Ook heb je bepaalde abilities die je kunt activeren door elektroden te verzamelen. Dan als laatste heb je nog een show-director. Hij overziet de game en beslist alles wat er op de map gebeurt, met als optie om dingen door zijn/haar Twitch viewers te laten beslissen. Er is dus ontzettend veel wat de game anders doet, maar is dit genoeg om Fortnite van de troon te stoten? Of is dit misschien een toekomstige eSport? Wat denken jullie? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch