Menu Premium
Loading...

Dakar 18 Review: “Dit project was te groot voor Bigmoon Entertainment”

10/10/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de echte liefhebbers van de Dakar rally is het nog maar een korte tijd wachten voordat de rally van 2019 alweer begint. Op zondag 6 januari zal deze namelijk van start gaan. Nu hebben wij op de redactie de gloednieuwe Dakar 18 binnen gekregen. Hier kun je lekker vanaf je eigen bank, de race op een virtuele manier beleven. JJ heeft zijn strakke racepak uit de kast getrokken, en zijn riem netjes omgedaan. Hop, hop, gas erop! Gaat deze simulatie racer de echte fans de komende maanden blij maken? Of is het maar een saaie zandbak race game? Dit en meer zie je in het item Dakar 18 Review: “Dit project was te groot voor Bigmoon Entertainment”

De weg kwijtraken in een zandbak

Dakar 18 is een simulatie racer, waarbij jij met je voertuig naar keuze, door een mega zandbak, de finish moet vinden. Of dit nou een truck is, een motor of een vrachtwagen, je zult het compleet zelf moeten doen. Tijdens het spelen heb je een navigator naast je zitten die jou de weg probeert te wijzen. Dit werkt door middel van coördinaten en waypoints. Als jij op het makkelijkste niveau speelt, dan krijg je hier en daar nog wat hints als je van de weg af raakt, maar de echte Dakar fans zullen het compleet zelf moeten doen. Zorg dus dat je goed luistert naar de persoon naast je, want je bent zo de weg kwijt en je zult nooit meer als eerste die finish streep bereiken.

Meer frustratie dan plezier

Het doel van het spel is natuurlijk om zo snel mogelijk van A naar B te reizen. Maar daarnaast is het ook belangrijk om heelhuids op je eindbestemming aan te komen. Je hoeft maar één klein foutje te maken en je auto is al compleet total loss. Dit zorgt ervoor dat je een kwartier van je gameplay kwijt bent en je ook nog eens fucking lang moet wachten dankzij een laadscherm. Ondanks dat het er wel redelijk goed uit ziet, heeft de game meer mankementen dan positieve kanten. Zijn er hier echte rally fans op de site? Laat dan even horen in de comments wat jullie van deze game vinden.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch