Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Cyberpunk 2077: Van fake news naar drama launch tot top-game

09/12/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als er één game is die ons de afgelopen drie jaar in de greep heeft gehouden, dan is het Cyberpunk 2077 wel. De titel zorgde voor een enorme hype in het voortraject, om vervolgens bij de launch op 10 december 2020 plat op zijn bek te gaan. En toen je dacht dat deze game compleet kapot was en we te maken hadden met de grootste flop aller tijden, patchte developer CD Projekt Red de boel in 2023 weer recht. Met een prima Ultimate versie op 5 december van dit jaar als laatste wapenfeit. Hoogste tijd om het bizarre traject van Cyberpunk 2077 nog eens te herbeleven.

De hype rond Cyberpunk 2077 was deels gebaseerd op fake news

Het  verhaal van Cyberpunk 2077 speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid van de Verenigde Staten waar mega corporaties alle aspecten van de beschaafde wereld beheersen. De rest van de samenleving wordt gecontroleerd door allerhande bendes. Het woord ‘bende’ kon je ook prima aanwenden om de status van de game bij launch te omschrijven. De current gen versies werkten totaal niet en de next gen versies waren buggy en glitchy. Zelden in hun loopbaan waren Boris en Jelle zo teleurgesteld geweest. Jasper raakte de game na de eerste berichten zelfs helemaal niet meer aan. Dat deed ie pas dit jaar, toen vele patches het spel op niveau hadden weten te brengen.

Hoe heeft CD Projekt Red het tij kunnen keren?

Hoe heeft dit allemaal kunnen gebeuren? Hoe kon de hype rond Cyberpunk 2077 zo groot worden? Hoe kon het dat we er als doorgewinterde game recensenten volledig in trapten? Hadden de PS4- en Xbox One wel uit mogen komen en waren zij de oorzaak van alle ellende? En is het uiteindelijk echt helemaal goed gekomen? Boris, Jasper en Jelle lopen de geschiedenis van Cyberpunk 2077 nog één keer door en vertellen over hun gevoelens bij elk stadium van het beladen traject van dit spel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch