Menu Premium
Loading...

CrossfireX Preview: “Deze game is vele malen groter dan Counter-Strike”

05/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week hebben JJ en Skate de CrossfireX beta gespeeld op de Xbox One. De game die al geruime tijd op de PC draait, komt binnenkort ook uit voor de consoles. En het is geen kleine jongen. Deze game van Tencent kent in het Oosten een following met miljoenen spelers die elke dag inloggen. Sterker nog, het heeft de grootste player base van alle games op deze aardkloot. Of deze Oosterse game nu ook in Westen voet aan de grond kan krijgen en dus nog groter wordt, hoor je in dit item.

Is CrossfireX niet gewoon simpele Counter-Strike kloon?

Natuurlijk ligt het voor de hand om elke shooter die ook maar iets van tactiek in zich heeft te vergelijken met het power house dat Counter-Strike heet. Zo hadden we in de afgelopen tijd al de vraag of Valorant deze game van de troon kon stoten. Maar het leek er uiteindelijk op dat die game toch echt wat anders aan het doen was. CrossfireX lijkt een stuk dichter bij het concept van Counter Strike te komen. Kijk maar naar het 5v5 format waarin er een bom gepland of ontmanteld moet worden. Zonder de mogelijkheid om door het vizier van een geweer te gluren. Kan en mag dit wel?

Wordt dit dé tactische shooter voor de consoles?

Dan is er nog een ander probleem. Het blijkt erg lastig om een echte tactische shooter naar de consoles te brengen. De consoles zijn vooral het terrein van games als Call of Duty en Battlefield. Lukt het Tencent wel om hun game groot te maken op de Xbox One? Het zijn bepaald geen koekenbakkers daar en vrijwel alles waar ze geld in investeren, draait als een tierelier. Skate en JJ gaan het vertellen in deze preview van CrossfireX. En hé, als wij het niet diggen. heel China doet het wel. En die zijn met veel meer…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch