Menu Premium
Loading...

Cross-platform gamen verpest het speelplezier voor veel gamers

27/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kent het wel, je wilt graag een nieuwe game spelen met je vrienden. Maar wat nou als jullie thuis niet dezelfde console hebben staan? Jij wilt graag op de PlayStation 4 spelen, maar je vrienden hebben allemaal een Xbox One thuis staan. Hoe los je dit op? In 2018 bieden veel games al de mogelijkheid om cross-platform te gaan. Dit houdt in dat je met jouw PlayStation 4, samen kunt spelen met mensen die dezelfde game voor de Xbox One hebben of voor de PC. Dit klinkt toch juist als iets wat een goeie oplossing moet zijn voor veel gamers? Emiel is het hier niet mee eens en hij gaat de discussie aan met Skate en Kevin om te vertellen wat hij hiervan vindt.

Muis en keyboard geven je een voordeel

De mensen die ooit een shooter hebben gespeeld op de PC, weten dat je met een muis en keyboard veel accurater kunt aimen in tegenstelling tot met een controller. Er is nu een product op de markt die je de mogelijkheid geeft om je muis en toetsenbord aan te sluiten op de PlayStation 4. Dit heeft als nadeel dat veel PC spelers over gaan stappen naar de console. Zij weten natuurlijk ook dat de console spelers, de PC spelers niet bij kunnen houden. Voor hun is het simpelweg een dikke stomp partij.

Moet cross-platform verbannen worden?

Sommige games zijn nou eenmaal beter te spelen met een muis en keyboard in tegenstelling tot een controller. Denk hierbij aan RTS games, of andere managing games zoals Rollercoaster Tycoon. Zou er een mogelijkheid kunnen komen waarin games kunnen detecteren wanneer iemand een controller gebruikt of niet? En zou hier ook iets tegen gedaan moeten worden? Wat vinden jullie van het gebruik van muis en toetsenbord in shooters op de console? Vinden jullie dit eerlijk, of geeft dit een oneerlijk voordeel? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch