Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Conspiracykings over de insteek van Call of Duty: Black Ops Cold War

02/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ga er maar even lekker klaar voor zitten, want de discussie is geopend. We houden bij Gamekings van complottheorieën. Niet eens om er met zijn allen in te geloven, maar vooral omdat het voer voor interessante en bevlogen discussies oplevert. Vandaar dat toen er berichten verschenen dat de insteek van het vers gepresenteerde Call of Duty: Black Ops Cold War al dan niet gebaseerd was op een complottheorie, we er als de kippen bij waren om er een mooi item aan te wijden. Want wat is er nu aan de hand met die insteek? En als het een ‘ onbewezen, subversieve’ theorie is, mag je er dan een game rond bouwen? Boris en JJ zijn er lekker voor gaan zitten.

Call of Duty, Yuri Bezmonov & Ideological Subversion

Waar gaat het rumoer allemaal om? De teaser trailer van Call of Duty: Black Ops: Cold War draait om de overgelopen Russische KGB spion Yuri Bezmenov. In 1984 vertelde hij in een interview dat het bij de Russische geheime dienst in de jaren ’80 (de Koude Oorlog) totaal niet draait om spionage (dat was maar 15% van hun werk), maar vooral om het ondermijnen van de Westerse staten. Oftewel, via beïnvloeding van media en influencers (nep nieuws en onrust via groeperingen) probeerden de Russen de Westerse maatschappij te ondermijnen. En dat lijkt nogal op wat er vandaag aan de hand is. Hoe is Trump aan de macht gekomen? Wordt hij gestuurd? En hoe zit Black Live Matters in elkaar? Sommige mensen zien de hand van Rusland. Anderen doen het af als onzin. En dus spreekt men van een complottheorie en is er ophef.

Mag een developer een complottheorie verwerken in hun game?

Maar is dit wel een complottheorie? Of zijn er gewoon keiharde bewijzen dat de Russen, maar ook andere geheime diensten, met allerhande programma’s proberen maatschappijen te ontwrichten? En hoe kijken Boris en JJ tegen de huidige tijd aan? Zien ze de invloed van Rusland nog steeds? En tot slot natuurlijk, of het nu wel of niet een complottheorie is, mag je zoiets als developer in jouw game verwerken?

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch