Menu Premium
Loading...

Code Vein Preview: “Één van de games waarnaar ik uitkijk”

12/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ heeft een fijne baan. Als hoofdredacteur kan hij zelf bepalen wie welke game krijgt bij Gamekings. En dus heeft hij de perk om zichzelf altijd de leukste games te geven. Toen hij een week terug het aanbod kreeg om in Hilversum een uur of twee met een nieuwe versie van Code Vein aan de slag te gaan, zat hij er daadwerkelijk een paar seconden aan te denken om deze sessie aan zichzelf te geven. Hij houdt sinds Bloodborne namelijk best wel van een potje Soulslike. Gelukkig trad na die paar seconden de professionaliteit in en stuurde hij Skate.

Skate is Nederlands grootste Soulslike fan

Skate is immers Nederlands grootste Soulslike fan en een pure specialist. Hij kent elke game uit het genre van binnen en buiten. En dus moet je Skate natuurlijk ook als eerste aan Code Vein laten proeven. Code Vein is op het eerste gezicht namelijk best wel een Dark Souls-kloon. Dat hoeft niet per se een slecht ding te zijn, want beter goed gejat dan slecht verzonnen. Maar innovatie in dit genre is natuurlijk ook tof. En dat is exact wat Skate wilde weten. Na Sekiro weet hij namelijk niet zo goed waar hij zich nu op moet gaan verheugen. Een nieuwe Soulslike-game glorend aan de horizon die misschien ook nog eens goed lijkt te gaan worden, die kan die situatie opeens doen veranderen.

Code Vein is een anime Dark Souls

Maar ja, dan moeten we wel eerst weten of de game ook tof is. Want dat ligt best gevoelig bij Soulslike games. Klonen is hier bloedlink. Als de balans bij het vechten namelijk niet exact goed is, dan valt de hele game instant in duigen. Niks zuigt zo hard als een Soulslike-game waarbij je steeds sneuvelt omdat de besturing crap is. In welke categorie Code Vein valt, gaat Skate je samen met JJ vertellen in deze preview van Code Vein.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch