Menu Premium
Loading...

City League: 12 steden strijden om het Europees kampioenschap

20/02/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

EsportsWall, het esportsplatform van onze eigen Sjaak en partner van Blammo, komt vanaf vandaag met een geheel nieuw esports initiatief: de City League. Twaalf esports-venues uit twaalf verschillende Europese steden nemen het in een wekelijkse competitie tegen elkaar op. De game die gespeeld wordt, is Overwatch. Sjaak en JJ leggen in dit item uit hoe het idee voor de City League tot stand is gekomen en waarom de twee denken dat het kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van esports in Europa.

De basis van het idee is simpel. Esports is groot, maar het draait wel vooral om de top-toernooien. Voor 99.9% van de spelers die af en toe gewoon op niveau willen battlen is er geen sportclub-cultuur waar je wekelijks je passie kunt uitleven. Momenteel schieten de esports-venues overal in Europa als paddenstoelen uit de grond. Maar een internationale competitie die hen verbindt, is er niet. Men beperkt zich noodgedwongen tot toernooien die een dag of een weekend duren. De City League gaat hier verandering in brengen. Eindelijk komt er een wekelijkse competitie die een verenigingscultuur tot stand kan brengen en de venues ook echt vaste teams geeft waaraan de lokale gamers mee kunnen doen.

Athens Ambassadors versus Antwerp Giantkillers

Op de mail die we naar de vele esports-venues uitstuurden, werd zeer enthousiast gereageerd, zodat er al binnen een paar dagen een eerste competitie met twaalf steden opgezet kon worden. Gent, Antwerpen, Milaan, Mostar, Zagreb, Athene, Liverpool, Gdanks, Warschau, Rotterdam en Alphen aan de Rijn zijn daarmee de eerste namen die aan de City League meedoen. En als je denkt dat een esports-venue een oud lokaal met een verzameling PC’s is, dan heb je het goed mis… 3 maart aanstaande start de Pre Season van de City League met de kick-off match tussen de Athens Ambassadors en de Antwerp Giantkillers!

Alle matches worden in het weekend live uitgezonden op Twitch. Check het schema hier! Mis je nog een supervette eSports locatie? Check het Discord channel en steun jouw stad en deel je tips voor de City League! Wie weet zitten ze er in het volgende seizoen gewoon bij!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch