Menu Premium
Loading...

Cheats in videogames “Het is leuk om de regels te breken”

01/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cheats in videogames, ze zijn er helaas. Iedereen heeft wel eens een cheat code gebruikt om oneindig levens te verkrijgen of iets meer geld. Daarom hebben we Sid Lukkassen uitgenodigd om samen met Boris van de Ven te praten over cheaten in videogames. Dus verbrand alvast je a4’tje met cheat codes voor GTA: San Andreas en ga lekker zitten voor een informatief item over valsspelen en slechte dingen doen in games.

Wat zijn cheats

Neppen, valsspelen, besodemieteren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat zijn cheats nou precies? Onder hardcore gamers wordt cheaten gezien als iets wat eigenlijk niet kan. Je nept de boel. In een game hoor je de beloning te verdienen, niet zonder enige inspanning te krijgen. En dus wordt cheaten gezien als een malafide handeling. Ben je fout bezig als je gebruik maakt van cheats? Op zich niet in single player games. In de multiplayer verpest het gebruik van cheats echter de ervaring van anderen.

Iconische cheats

De Konami code, Mortal Kombats bloed, NBA Jams big head mode en zo heb je nog duizenden cheat codes die iconisch zijn. Cheats op de PC waren altijd makkelijker dan op de console in de latere jaren. Zo wist iedereen wel dat je bij elke Bethesda game door middel van de console (~) cheats in kon voeren. Denk hierbij aan de God mode (TGM).

Cheaten in multiplayer games

Wat denk je wel niet zeg, de game tijd van hard werkende mensen verpesten door middel van cheats? Helaas gebeurt dit, mensen die gebruik maken van wallhacks en aimbots om beter te zijn dan de tegenpartij. Natuurlijk kun je zulke mensen aangeven door middel van een report systeem (denk aan Overwatch en CS:GO). Door de jaren heen is de anti-cheat software sterk verbeterd, waardoor het bijna onmogelijk is om in hedendaagse triple-A games te hacken/cheaten.

Is cheaten rechtvaardig? Ben je illegaal bezig als je cheat? Wat zeg jij ervan? Laat het ons weten in de reacties.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch