Menu Premium
Loading...

CD Projekt RED versus EA: een discussie over hebzucht

21/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heel de gamewereld schrok toen CD Projekt RED aankondigde dat Cyberpunk 2077 online componenten heeft. Gaat de Poolse ontwikkelaar om, gaan zei nu ook aan Lootboxes en Microtransaction doen. De studio reageerde snel op Twitter, en zei dat ze de hebzucht liever aan andere overlaten. Dit is duidelijk een sneer naar EA en misschien ook wel aan Activision. Mag je je collega’s zo afvallen en kunnen we CD Projekt RED hieraan houden? Dit en meer vertellen JJ en Steven je in “CD Projekt RED versus EA: een discussie over hebzucht”.

Een hele duidelijke en vileine tweet

De Poolse studio CD Projekt RED is een van de meest geroemde gamestudio’s, iedereen smacht naar nieuws van hun volgende game Cyberpunk 2077. De informatie is nog schaars maar er kwam wat nieuws uit Polen. Er zou een nieuw betaalmodel in een online component van hun nieuwe game komen. Dit nieuws in de tijd van de lootbox discussie lande niet in de goede aarde bij de meeste gamers. De studio reageerde snel met een tweet die door vele gamers geprezen werd. CD Projekt RED durfde te zeggen dat zij de hebzucht liever aan andere studio’s gunnen.

Maar kan CD Projekt RED dit wel waar maken? In een tijd waar studio’s steeds vaker zoeken naar alternatieve inkomsten modellen, maakt CD Projekt RED games waar je met 60 euro honderden uren aan spel plezier kan hebben. Ook omdat er laatst nieuws naar buiten kwam dat medewerkers van de Poolse studio vaak overuren moeten maken om al die content voor deze grote games moet maken.

Maar wat vind jij, gaat CD Projekt RED zich aan deze belofte houden? En zou jij betalen voor microtransacties in Cyberpunk 2077? Laat het weten in de comments van “CD Projekt RED versus EA: een discussie over hebzucht”.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch