Menu Premium
Loading...

Castlevania Requiem Review: “Nog steeds top of the class”

15/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pak je zweep er maar bij, want het is weer tijd om het kasteel van Dracula binnen te dringen. Met Castlevania Requiem brengt Konami de Castlevania-serie voor het eerst naar de PlayStation 4. Het is helaas geen compleet nieuwe Castlevania ervaring, maar twee “remasters” van klassiekers uit de serie. Voor twee tientjes krijg je Symphony of the Night (1997) en Rondo of Blood (1993). Deze games worden door velen gezien als twee absolute hoogtepunten in de Castlevania-serie. Skate en Koos zitten er helemaal klaar voor om jullie te laten weten of deze collectie jouw tijd en geld waard is!

Toevallige timing

De timing van de release van Castlevania Requiem is natuurlijk niet toevallig gekozen door Konami. In 2017 kwam Netflix met het eerste seizoen van hun animated Castlevania-serie. De serie was een kritisch en commercieel succes en sinds een aantal weken is er een tweede seizoen van de serie verschenen. Het tweede seizoen is wederom een succes en het derde seizoen staat al in de planning. Wij hebben daarom een donkerbruin vermoeden dat Konami zeer graag wilt meeliften op deze Castlevania-hypetrain. Is dit een cash-grab of had Konami toevallig zin in een nieuwe oude Castlevania game?

Weinig extra’s in Castlevania Requiem

Naast een aantal kleine visuele-upgrade, voegt deze collectie weinig toe aan de originele games. Voor de Castlevania fans die deze games al meerdere keren hebben gespeeld is er vrijwel geen toegevoegde waarde in de vorm van artwork. Is deze collectie daarom alleen maar interessant voor nieuwkomers tot de serie of is er ook reden om enthousiast te worden als je deze games al hebt gespeeld? Wees niet bang, want Skate en Koos zetten het allemaal op een rijtje in deze review van Castlevania Requiem! Ga jij deze game halen? Of laat je hem toch liever liggen? Laat het ons zeker even weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch