Menu Premium
Loading...

Call of Cthulhu Review: ‘Mythologie en alcohol gaan niet samen’

31/10/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is vandaag Halloween, de enige dag waar wij vrijwillig gaan zitten griezelen op de redactie. En wat is er nou beter dan een donkere tocht door Darkwater. Call of Cthulhu is eigenlijk gebaseerd op een oude pen en paper game. Dit spel is namelijk gebaseerd op de legendarische boeken van H.P. Lovecraft, een schrijver die zijn hele leven heeft gewijd aan het schrijven van mythologieën. Het bedrijf Cyanide heeft het boek ‘Call of Cthulhu’ uit de lokale bibliotheek gevist en hier hun eigen videogame van gemaakt. JJ is samen met Emiel de studio ingedoken om met elkaar te bespreken wat zij van deze game vonden. Wil je meer weten? Check dan deze Call of Cthulhu Review.

Ik word er gek van!

Het is het jaar 1924. Privédetective Edward Pierce wordt er op uit gestuurd om de tragische dood van de Hawkins familie te onderzoeken in hun imposante landhuis op het afgelegen Darkwater Island, net voor de kust van Boston. Tussen de onvriendelijke locals en dubieuze politierapporten wordt duidelijk dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Al snel wordt Pierce ondergedompeld in een angstaanjagende wereld van samenzweringen, cultisten en kosmische gruwelen. Jij moet uiteindelijk uitzoeken wat the fuck er nou aan de hand is.

Howard Phillips Lovecraft

Beter bekend als H.P. Lovecraft en zijn tentakelende mythologieën. De bedenker achter Cthulhu en nog meer verschrikkelijke monsters en cults. De eerste keer dat Lovecraft Cthulhu introduceerde was in het boek ‘Call of Cthulhu’. Wat zijn ze toch slim met namen bedenken bij Focus Home Interactive.

Slechte timing of aparte niche?

Call of Cthulhu kwam uit op 30 oktober 2018, een paar dagen nadat Red Dead Redemption 2 uitkwam. Hierdoor is natuurlijk de vraag: wordt de spotlight nu weggenomen van Call of Cthulhu doordat Red Dead Redemption 2 uit is of is dit gewoon een videogame met een bepaalde doelgroep en een vreemde niche?

Call of Cthulhu kost ongeveer 49,99 en is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en de PC.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch