Menu Premium
Loading...

Het leed dat Destiny 2 heet: kan Bungie het tij keren?

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Richard 'Skate' Simon
12/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goede voornemens, je kent ze wel. Zo krioelt het deze maand in de sportscholen van mensen die vol enthousiasme dit nieuwe jaar aan hun goede voornemens werken. Ontwikkelaar Bungie heeft ook een goed voornemen voor 2018. Via een blog belooft game director Christopher Barrett dit jaar verbeteringen aan Destiny 2.

Ten eerste worden de XP rates aangepakt. Op dit moment wordt grinden te zwaar beloond. In te toekomst moeten verschillende activiteiten daarin een betere balans hebben, waardoor spelers op een lekker tempo XP kunnen verzamelen door de activiteiten te doen die zij het leukste vinden. Consistentie en transparantie zijn volgens de ontwikkelaar hierin sleutelpunten. Een eerste opzet voor een oplossing was erg buggy, dus hier zijn ze nog mee aan het sleutelen.

Destiny 2 op de schop

Ten tweede wordt er kritisch gekeken naar de Eververse. Op dit moment zijn er teveel zaken enkel verkrijgbaar in de Eververse. In de toekomst zal er veel meer te verdienen zijn via gameplay. Ten derde komt er op 30 januari een update waarin onder andere Masterwork Armor wordt toegevoegd. Als vierde komt er in februari een update waarin onder andere Strike Scoring de tijdslimiet gaat vervangen in Nightfall en weapon en armor mods worden aangepast zodat ze een grotere impact gaan maken op je kracht.

Ten slotte staan er nog een aantal dingen voor de lente en de herfst gepland. In de lente bijvoorbeeld keert in de Crucible het Mayhem-event terug, worden er twee nieuwe ranks toegevoegd, komt er een 6v6 mode en wordt het mogelijk een private match op te zetten. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de volledige details, dan kun je hier de blog van Bungie terug vinden met alle plannen voor 2018.

Krijg jij van deze goede voornemens zin om Destiny 2 weer eens aan te slingeren? Laat het weten in de comments!

Loading...
 • Dr. Shitcakes

  Ja, beetje jammer. Ze hadden gewoon upgrades en DLC moeten blijven uitbrengen voor de originele Destiny todat het de schaal van een MMO heeft, zodat je gewoon bezig kan blijven.

  Maar, nee, ze gingen voor de easy cash grab en nu hebben we Destiny 2. Een game die goed werkt, maar uiteindelijk vooral een leeg omhulsel lijkt te zijn.

  Om toch iets positiefs te zeggen: Ik vond de raid leuk.

 • allert bakker

  mijn mening? verwacht inderdaad dat eerst 2 expansions moeten wachten voor dat het interessant word.
  Alleen zit ik met het gevoel. had ik mijn geld maar aan wolfenstein uit gegeven denk ik dat ik meer plezier zou hebben gehad. 1.5 maand op pc gespeeld en toen geblokkeerd achter alle content van dlc zou gewoon niet mogen voor een online game.

 • Wesley

  Deel jullie mening.

  Het had zoveel potentie en het is niet alsof het begon bij Destiny 1.

  Nee ervoor was er ook gewoon Halo en daarvoor System Shock. Het is geen onervaren bedrijf als de ontwikkelaars van No Man Sky (naam kwijt).

  Deze jongens zijn titanen in de gaming industrie. Fouten permitteren hadden ze kunnen doen bij deel 1. Dit voelt bijna als complete afzetterij, want je zet hier van te voren je geld op in omdat je weet wat ze kunnen, om vervolgens met een drol in een papieren zak naar huis te moeten gaan en de rit naar huis nog spannend is omdat je nog niet weet dat er een drol in zit.

  In mijn ogen mag dit niet, en de manier waarop is ook best onvolwassen. Zeg dan gewoon dat je fout zat en er vanaf nu alles aan doet om het recht te zetten. En niet iemand die net aangereden is een lolly gaat geven om vervolgens te kunnen zeggen dat er zonneschijn komt na regen.

  • BassieB

   Het is ook complete afzetterij, zelfde engine, zelfde assets…….maar wel opnieuw geld durven vragen. En er zijn zoveel idioten in getrapt.

 • Kid MMXV

  Iemand dan maar weer zin om The Division op te pakken? Game niet gespeeld, maar deze review geeft mij wel heel goed beeld van de game anno nu.

  https://www.youtube.com/watch?v=-zj9yiJ-DzQ

  • Kraanwater

   Ben er weer aan begonnen nadat ik goeie verhalen had gehoort over update 1.8 . Vooral na de deceptie van Destiny 2 had ik wel weer zin een goeie looter shooter en tot nu toe heeft het mij weer helemaal hooked gemaakt.

   • PauluitOosterhout

    Ik ben op aanraden van een vriend ook begonnen aan The Division en dat weet me op het moment meer te boeien dan Destiny.
    Vooral door de endgame content en de diepgang van de rpg elementen. Wonderlijk, gezien The Division ook een zeer slechte start had en de game nagenoeg doodgebloed was. Er is dus nog hoop voor Destiny.

    • BassieB

     . Er is dus nog hoop voor Destiny.

     Knap hoor…..ondanks alle leugens nog in bungie geloven

     • PauluitOosterhout

      Hou eens op joh met je gezeur. Je bent alleen maar uit op gelijk krijgen en dat ga je van mij nooit krijgen.
      Laat mensen en hun smaak eens in hun waarde in plaats van steeds maar je eigen mening er door te drukken.

     • BassieB

      Ik bewonder je positiviteit, weer niet goed……

     • PauluitOosterhout

      Het is geen bewondering, het is spot. Je noemt mensen die Destiny spelen idioten, die blijkbaar dom zijn, omdat intelligente mensen zagen aankomen dat Destiny nooit goed zou worden. Dat is het hele vervelende aan jouw comments, dat uitlacherige hooghartige toontje. Alsof jij alles beter weet. Blijkbaar heb je ooit Destiny gekocht en was het niet wat je ervan verwacht had en nu drie jaar later ben je daar nog steeds over aan het zeiken. Dat is verschrikkelijk kinderachtig, op het ziekelijke af.
      Voor jou is Destiny kut en dus moet de game falen en moet iedereen het kut vinden en vinden ze dat niet, dan zijn het domme idioten.
      Als je met zo’n gestrekt been de comments ingaat, dan heb ik verder geen zin meer om naar je argumenten ( als je die al hebt, want je roept alleen maar bevestigingen van je eigen gelijk. ) te luisteren en heb je wat mij betreft iedere discussie verloren.
      Ik reageer liever op fatsoenlijke mensen die andere mensen in hun waarde laten.

     • BassieB

      Idd je zag toch wel aankomen dat d2 kut werd lmao. Wtf hebben ze bij 1 gedaan om je dat blinde domme vertrouwen te geven?

      Dus ja best idioot om na alle leugens bij deel 1 bungie te geloven bij deel 2……

      Alsof je een lekke boot koopt, naar de winkel gaat en hetzelfde merk boot koopt want ze beloven nu dat die niet lek gaat lmao

     • Beste BassieB,

      Ik zou je bij deze vriendelijk doch dringend willen verzoeken om mensen hier in de comments op een wat respectvollere en minder neerbuigende manier aan te spreken. Ik zie je eigenlijk al sinds jaar en dag vrij regelmatig andere commenters uitmaken voor idioten, randdebielen, etc. Zo gaan we hier niet met elkaar om hè. Discussies voeren is prima, maar gelieve hierbij wel een beetje je toon te matigen en voortaan wat minder op de man te spelen en scheldwoorden te gebruiken, oké? Thanks.

     • BassieB

      Zijn het ook later skate.

     • Ik denk dat je me niet helemaal goed begrijpt, Bassie. Wat ik je probeer te zeggen, is dat als je deze toon blijft aanslaan, je voortaan vanaf de zijlijn mag toekijken hoe anderen op respectvolle wijze gesprekken en discussies voeren met elkaar in deze commentsectie.

     • BassieB

      ook fijn man #tonsoffucksgiven.

      Wat jij wilt chef. Jouw feestje.

  • Niels

   Ik heb net even de review gekeken, lijkt mij wel tof om deze game te beginnen. Ik was niet verder gekomen dan de demo. Maar ik speel nagenoeg geen multiplayer, is deze game het geld waard alleen voor de single player?

   • Kid MMXV

    Dat kan ik niet beantwoorden, ik heb de noch Destiny noch The Division gespeeld. SkillUp is iemand die goed op de hoogte is van het lootgerne games (zoals ook zijn prachtige review van WarFrame).
    Ik zelf heb altijd behoefte aan een goed verhaal of een interessante wereld waarin de setting het verhaal verteld (zoals DarkSouls en blijkbaar is The Division) hier ook goed in icm met goede combat/controles.

    Nou blijkt dat The Division dit biedt. Ik ga de game eens spelen in een gratis weekend, als die er weer is. Risico is dat je zo tientallen uren in zo’n game stopt en achteraf gevoel overhoudt, hmm waar deed ik dit voor. Die angst weerhoudt mij om zulke massale games op te pakken.

   • Nee, zonde van je geld.

  • spoofghost

   Er zijn teveel games tegenwoordig die alleen maar bezig zijn met marketing/hype en loot(boxes) en eigenlijk elke vorm van goede gameplay weg laten.

   En eigenlijk zijn dat soort games ook helemaal niet leuk maar het geeft wel die fix… Als je dan terug denk aan zulke games heb je vaak ook niet echt hele toffe verhalen waar je naar terug kan grijpen. van weetje nog dat…

 • Misha Aquarius

  Volgens mij zit het probleem meer bij Activision/Blizzard die te hoge ambities hebben en tijdig content willen. Hierdoor krijgt Bungie denk ik te maken met onrealistische deadlines, waar ze niet kunnen voldoen

  Persoonlijk denk ik dat Bungie te weinig tijd heeft om zaken te polishen, waardoor er steeds onafgewerkte games/dlc uitkomen. De basis van de game is namelijk steengoed, alleen heeft de ‘endgame’ te weinig inhoud. Om dit te fixen heb je tijd en ruimte nodig en ik vrees dat Bungie dit niet krijgt. Als ze op de huidige manier verder gaan vrees ik het ergste voor de franchise.

  • BassieB

   Lol de basis is shaky as fuck man. Er is geen basis, ze weten nog steeds niet wat voor een soort game ze willen zijn.

   • Misha Aquarius

    Ik vind het een hele sterke shooter, met sterke gameplay, een goede sfeer en een toffe lore om op te bouwen. PVE-wise niets mis mee.
    De MMO aspecten van de game schieten echter te kort

 • Richard Wallaard

  ik heb toch plekje in me hart voor destiny blijft het leuk vinden

 • Kraufthauser

  Als jullie zo kritisch blijven op dit soort games dan is het toch niet zo raar dat uitgevers ook niet willen bijdragen aan jullie inkomsten?

  • Eyes only

   Wat moeten ze dan doen? Zeggen dat het een geweldige game is terwijl dat niet zo is?

   • Kraufthauser

    Ja, precies dat. Ik zou als uitgever meteen alles stoppen.

    • BassieB

     Ahja liegen dus, jij bent moeilijk dom.
     Activision mag van mij ook direct stoppen, mis je niks aan.

     • Kraufthauser

      Ik zeg alleen maar de waarheid. En de waarheid is dat GK zojuist 20.000 euro in de sloot heeft gegooid. Ik denk dan: zonde van het geld.

    • spoofghost

     Als jij iets verkoopt weet ik dat ik dat niet moet kopen.

  • Boskeerl

   Ga lekker naar PU.nl

  • Wat is nu je punt?

 • Mister Onion

  Destiny 1.1

 • Eyes only

  4v4 PvP is echt waardeloos. 6v6 was gewoon veel leuker, of speel jij liever 4v4, Skate?
  Dat teamshooting gaat heel snel vervelen. Met 6v6 heb je veel gevarieerdere gameplay vind ik.

  • RidhoHidayat

   Dat ligt naar mijn mening niet aan het aantal spelers. Trials in Destiny 1 was mijn favoriete PvP-gamemode, en dat was 3v3.
   Dat teamshooting inderdaad, dat is het echte probleem (en teamshooting wordt in de huidige staat vd game met 6v6 alleen maar erger). Ze zullen een grote verandering moeten aanbrengen in de balans, om de fun en de gevarieerde gameplay (met meer abilities en supers e.d.) terug te brengen. 4v4 is wat mij betreft niet het probleem.

 • Jeroen Lamberts

  Elke game waar Activision zich mee bemoeit gaat naar de haaien. Kijk eens wat er voor casualtroep in WoW en Diablo terecht is gekomen, ik ben het met Koos eens (en dat zou nog wel eens de eerste keer kunnen zijn trouwens) dat games die voor hardcore gemaakt is (vanilla WoW en TBC, bijvoorbeeld) worden vanzelf overgenomen door de massa (WoW WOTLK 13 mil active players?). Vervolgens denkt Activision er een slaatje uit te slaan en is de playercount van deze games echt weggevaagd. Wie speelt er nog legion? 3 mil? Dat zijn veel spelers, maar een schijntje bij wat het had kunnen zijn. Doodzonde.

 • marijn

  deze videos komen trouwens allemaal nog uit 2017

 • roeland

  De grootste fout die gemaakt is in het hele Destiny verhaal is het feit dat miljoenen mensen de game uberhaupt hebben gekocht. En dan nog verbaasd gaan doen ook, omdat het wéér niet uitpakt zoals je gehoopt had. Als je Destiny 1 en Activision hebt gevolgd, had je dit sneue gestuntel en gebrek aan content kunnen verwachten. Misschien wordt de game goed na een ‘the Taken King achtige’ uitbreiding, maar dan heb je inmiddels wel al minstens 120 euro uitgegeven aan een middelmatige melkkoe.

  • Dat is makkelijk om ‘te zeggen maar je mag best verwachten dat en base game die erg goed was alleen maar beter en beter wordt. En als je vertrouwen heb in het feit dat ze zouden leren van hun fouten, dan had het zomaar een top game kunnen zijn. Sommige mensen haten shit bij voorbaat al, vervolgens roepen ze zie je nu wel en dan voelen ze zich lekker.
   Voor echte gamers die liefde hebben voor iets is dat een ander verhaal.

   • BassieB

    Nou neen, beetje intelligent mens zag het gewoon aankomen.
    Ik had me lekkerder gevoeld bij een goede game.

    • Jasper Sikkel

     Haha.

     “Nou neen, beetje intelligent mens zag het gewoon aankomen.”

     Je bedoeld je hier jezelf mee toch? ja Bassie jij bent echt een intelligent mens hoor nou nou.

     • BassieB

      pas maar op voor skate jongen xD

     • Ik was intelligent genoeg om bassie al een tijdje geleden te blokkeren.

   • roeland

    Als een ‘echte’ gamer die liefde heeft voor iets, loop ik met een grote boog om dit soort liefdeloze massaproducties heen, maar ieder z’n ding hoor…

    • Ik vond ondanks de gemiste kansen en de slechte communicatie destiny 1 in het geheel een heel toffe game dus ik heb wel liefde voor destiny. Met mij heel wat andere die hetzelfde voelen. Ik begrijp dat als het je ding niet is,, dat je dan totaal schijt heb aan destiny en al helemaal aan D2. Om nou te zeggen dat het een liefdeloos product is, is eigenlijk een beetje schapen gedrag en de hele “hebberige, money grabbing industry” over een kam scheren. Ik begrijp je punt wel maar ik weiger, 100den mensen die jaren lang aan een game werken, liefdeloos te noemen. Om toch maar het glas half vol te zien, ga ik ervanuit dat deze lui wel met liefde en passie aan een product werken. Ook al zijn ze in dienst van een bungie.

     • roeland

      Daar moet ik je wel gelijk ingeven. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat individuele artists, programmeurs, level designers en weet ik veel wie nog meer, hun uiterste best doen om goed werk af te leveren. Het is alleen zó jammer dat al die creativiteit in een verschrikkelijk beperkende ‘corporate’ mal gegoten wordt…

      Destiny is inderdaad een game die mij sowieso niet echt aanspreekt (heb deel 1 wel paar weekjes gespeeld, maar vond het niet zo), maar dat neemt niet weg dat ik het als gamer JUIST jammer vind om dit soort shit steeds vaker te zien. Shadow of War, Battlefront, Destiny. De devs doen ongetwijfeld hun best, maar die games lijken in eerste instantie ontworpen te zijn als dlc- en microtransactie/lootbox vehikels en daarna pas als daadwerkelijk leuke game…

   • spoofghost

    De base game was al niet goed; Het was een slecht uitgewerkte “WOW raid” clone in shooter form. en vooral een hoop marketing net zo als ze doen met COD. Minimaal product voor maximaal verkopen. en het werkt want mensen trappen er keer, op keer, op keer, op keer en keer in.

    • Als je 2 weken no life ongeveer 150 uur aan een game besteed dan kun je niet perse zeggen dat het een fail is. De mechanics werken goed, de campaign was beter en het zag er heel erg tof uit. Dus voor mij was de base game wel goed in die zin dat je er ff plezier aan hebt. Bij een game als D2 mag je wel veel meer verwachten dus ik begrijp dat bij sommige de saltyness dan overheerst.

 • Chon Wang

  Word of mouth heeft Activision niks mee, gaat ze veel te langzaam, daar kunnen ze hun boekjaar niet mee inplannen.

  Dat 10 jarig contract loopt bijna af, zeker niet genoeg tijd om nog een Destiny uit te kakken.
  Hoop dan ook dat Bungie genoeg cash heeft verdiend met Destiny zodat ze binnenkort hun eigen weg kunnen gaan als independent developer/publisher en weer een awesome SP ervaring kunnen maken.
  Ze zaten eerst vast aan MIcrosoft/Halo, nu aan Activision/Destiny, geforceerd franchises uitmelken was volgens mij niet wat de creatievelingen die bij Bungie zitten voor ogen hadden toen ze aan die samenwerkingen begonnen.
  Destiny was echt een heel ambitieus project van het idealistische Bungie dat door de realiteit die de samenwerking met Activision betekende evolueerde naar een cash cow machine die nu ook nog eens keihard backfired.
  De les lijkt te zijn dat Bungie hun ambities niet zonder grote publishers kunnen waarmaken, maar blijkbaar ook niet met. Can’t live with them, can’t live without them.

 • RidhoHidayat

  Ik ben wel wat positiever gestemd dan jullie naar aanleiding van deze roadmap. Dat komt doordat ‘het gebrek aan boeiende endgame content’, naar mijn mening niet de oorzaak is van het probleem, maar het gevolg. Ik denk bijvoorbeeld niet dat 2 nieuwe raids, 5 nieuwe strikes, nieuwe pvp maps en 20 nieuwe wapens de problemen van de game zouden oplossen. (Ik heb nu bijv. ook nog niet de Raid Lair gedaan, omdat ik er simpelweg niet zo’n zin in heb.) De oorzaak ligt hem meer in het fundament die ervoor zorgt dat de content minder boeiend aanvoelt, en ik denk dat ze daar met al deze updates goede stappen in gaan zetten. Echter weet ik niet of het de game gaat redden; niet omdat het te weinig is, maar omdat het te laat is. Mensen zijn het wachten beu, en er hangt een hele negatieve sfeer rondom de game. Ik weet niet of ze dat kunnen fixen. Wellicht hebben ze daarvoor wél die nieuwe content nodig, omdat het dan nieuwer aanvoelt (al zit de echte vernieuwing in de update, niet de content).

  Om even in te gaan op het fundament van de game, dat bestaat bij Destiny als looter-shooter voornamelijk uit het volgende:
  1. De loot (en het systeem erachter)
  2. De balans

  Om te beginnen met de loot. Het huidige probleem van Destiny 2 is dat je niet echt een reden hebt om te grinden. Te veel cosmetische loot zit vast achter een paywall, en de gear die je krijgt voelt niet speciaal genoeg (te weinig variatie). Daar komen zeer positieve veranderingen in:
  -Minder focus op Eververse (dit is een absolute must, al is het wel meer dat ze een kwaad weghalen, dan dat ze iets positiefs toevoegen), je kunt meer ghosts, sparrows en ships verdienen door te spelen.
  -Een complete overhaul van het modsysteem. Weapon en armor mods kunnen voor enorm veel variatie zorgen, maar het huidige systeem is gewoon niet heel interessant. Als ze beter kijken naar de modsystemen van andere games, kunnen ze hier iets heel tofs van maken.
  -Exotic Weapon en Armor updates. Exotics in Destiny 1 voelden veel specialer. Je kon hele builds maken rondom een specifieke exotic. Nu voelen veel exotics underwhelming, dus als ze dit gaan verbeteren, maakt het je gear ook een stuk interessanter
  -Raid weapon en armor perks. Ook dit is een belangrijk puntje, want raid gear voelt totaal niet speciaal aangezien het niks anders doet dan normale gear (los van hoe het eruit ziet). Voegen ze (net als in Destiny 1) speciale raid-only perks toe, dan heb je ook veel meer incentive om de raid te spelen.

  Dan de balans. Destiny 1 had wat balansproblemen, maar terwijl ze eigenlijk slechts een paar pleisters nodig hadden, hebben ze gekozen voor een openhartoperatie. Ze zijn veel te ver doorgeslagen en hebben daarmee de fun uit de game gehaald (dit gaat dan vooral over PvP).
  -Te veel gericht op teamshooting
  -Te weinig variatie in de gameplay (te weinig supers en abilities)

  Als ze deze balans gaan verbeteren (de gulden middenweg vinden tussen de balans in D1 en de balans in D2), dan zal de game véél toffer aanvoelen, niet alleen in pvp, maar ook in pve (want dat gebrek in gunplay-variatie voel je ook in pve). Hier gaan de exotic weapon en armor updates ook een belangrijke rol in spelen.

  Daar bovenop komen er nog toffe toevoegingen, door bijvoorbeeld een soort Ranked PvP (met Glory en Valor), Strike scoring, heroic strike modifiers, etc., die de game gevarieerder maken.

  Dus ja, al met al ben ik wel positief door deze update. Als ze het fundament weten te verbeteren, en vervolgens nieuwe content toevoegen dmv DLC, dan heb ik het vertrouwen dat Destiny 2 veel beter kan worden dan dat het nu is. Hopelijk verandert dan ook de stemming binnen de community.

 • Het is echt ongelooflijk hoe bungie is omgegaan met destiny 2. Onbegrijpelijk hoe snel deze game is doodgebloed. De eerste 2 weken was het geweldig. Ongeacht of de campaign wat kort is denk ik niet dat dat echt de game is. Alles daaromheen is wat destiny sterk moet maken. Raids, loot, interactie in de wereld. Ik snap niet dat er van die 100den mensen zo weinig creativiteit uitkomt. Echt heel jammer want de game voelt goed en ziet er top uit.
  Het hele eververse verhaal maakt mij niet zo veel uit. Het is alleen maar cosmetisch en je kunt die dingen ook krijgen door te spelen. Dat gaat zelfs redelijk snel.
  Ik ben het helemaal eens met skate. Al die veranderingen hadden er bij de launch al in moeten zitten. Dit waren allemaal punten van kritiek bij deel 1. Naast de game die wel goed aanvoelt en er lekker uitziet, wat leuk is als je net begint, is het gewoon erg karig. Bungie heeft de plank echt mis geslagen en dit gaat ze op den duur echt kosten. Koos heeft helemaal gelijk. Dit gaat echt niets uitmaken. Dit brengt mensen niet terug naar de game maar maakt het alleen maar wat minder frustrerend voor diegene die nog spelen.

  • BassieB

   Interactie in de wereld? Dat had deel 1 toch ook nie. Dode lege wereld waarin je acties vrijwel niets betekenden..

 • BassieB

  Wtf hebben ze nog steeds een te kleine Vault in D2?! In D1 was de reden van de in eerste instantie kleine vault the parity met de oudere consoles. Omdat het op de oudere consoles moest draaien kon de vault niet te groot…..wtf is nu dan het excuus!?
  Speel het niet eens, maar dit soort smerige praktijken van Bungie bah.

  • Misha Aquarius

   Ik heb het idee dat je niet zoveel met de game hebt ?

 • PrivatePyle

  Destiny 1 was al matig. 2 is ronduit belachelijk. Ik kan me nog de promotie tijdens de ontwikkeling van deel 1 herinneren. een speel wereld die steeds groter wordt en de game zou minimaal 10 jaar te spelen zijn door het grote universum. Een soort van mmorpg, wat een utter bullshit bleek dat achteraf. Deel 1 werd destijds toch goed ontvangen, ik snap dat niet, hebben die journalisten dan nooit gekeken naar wat Bungie allemaal beloofde in de aanloop? Voor mij was dat een tragedie van man’s sky proporties.

 • Uther Pendragon

  Echt heel jammer hoe Bungie dit heeft aangepakt. Hadden ze gewoon met Destiny 1 doorgegaan dan hadden ze al die tijd in flinke content kunnen stoppen. Ze hebben de community niet serieus genomen en nog steeds doen ze dat niet.

 • spoofghost

  Dit fiasco zag je al maanden aankomen. die franchise was eerlijk gezegd nooit interessant.
  Het concept is leuk maar het is meer marketing dan game en dat voelde je aan alles zelfs bij deel 1 al.

 • Soulreaver

  Het is (nog) niet te laat als er idd een extreem goede expansion uit komt dit jaar, ik zie het niet gebeuren maar dat is de enige hoop die bungie nog heeft. Want in de basis is het gewoon een heerlijke shooter, het heeft alleen totaal geen vlees om het bot.

  Ow, en dat ze gewoon originele content verwijdert hadden (de 5 dungeons en raid) omdat je de dlc móest kopen, wat een slap in de face.

  • Misha Aquarius

   Precies dit

 • Chon Wang

  Word of mouth heeft Activision niks mee, gaat ze veel te langzaam, daar kunnen ze hun boekjaar niet mee inplannen.
  Dat 10 jarig contract loopt bijna af, zeker niet genoeg tijd om nog een Destiny uit te kakken.

  • Chon Wang

   Hoop dan ook dat Bungie genoeg cash heeft verdiend met Destiny zodat ze binnenkort hun eigen weg kunnen gaan als independent developer/publisher en weer een awesome SP ervaring kunnen maken.
   Ze zaten eerst vast aan MIcrosoft/Halo, nu aan Activision/Destiny, geforceerd franchises uitmelken was volgens mij niet wat de creatievelingen bij Bungie voor ogen hadden toen ze aan die samenwerkingen begonnen. Destiny was echt een heel ambitieus project van het idealistische Bungie dat door de realiteit die de samenwerking met Activision betekende evolueerde naar een cash cow machine die nu ook nog eens keihard backfired.
   De les lijkt te zijn dat Bungie hun ambities niet zonder grote publishers kunnen waarmaken, maar blijkbaar ook niet met. Can’t live with them, can’t live without them.

   • Chon Wang

    Misschien kunnen ze bij hun volgende project een middenweg vinden tussen Halo (1) en Destiny.
    Misschien steeds (ca om de 5 jaar) een frisse nieuwe IP uitbrengen ipv van vast komen te zitten in dikke franchises.
    (Detected as spam fuck off)

 • Timo van Vliet

  Ik zal het blijven spelen, vind het toch een te tof spel om er zomaar mee te stoppen. Nu ik de volledige campaign incl. Osiris heb uitgespeeld vind ik het ronduit saai, dat moet ik wel zeggen. Het wachten is op events en nieuwe seizoenen, en helaas ook maar op een betere DLC. Grinden/vechten voor nieuwe gear vind ik best leuk, als ik uiteindelijk wel alles krijg wat er te krijgen valt, en niet alleen maar ghost, ships en sparrows krijg (Dawning…).

  Tevens zoek ik nog een actieve casual clan voor PC! Iemand?

 • Ik vond het de eerste 30 uur leuk daarna tergend…had alles al en alle gear die ik wilde… daarnaast het teamshooten vond ik geen reet aan.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord