Menu Premium
Loading...

Bungie & Activision uit elkaar, wat betekent dit voor Destiny?

11/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het draaide de afgelopen tijd al niet zo heel lekker bij Activision. En als er eenmaal shit is, dan gaat het ook echt los. Bungie heeft namelijk laten weten dat zij volledig los zijn van Activision. De samenwerking was sinds het begin al erg moeizaam. De samenwerking begon in 2010, en daarbij was besloten dat Destiny zou een 10-jarig project zijn. Het idee was dat er om de twee jaar een nieuw deel zou uitkomen. Activision was vooral bezig met het binnen halen van centjes, terwijl Bungie gewoon een goed en compleet spel wilden leveren. Maar met keiharde deadlines en targets die opgelegd werden door Activision, was het zwaar voor Bungie. De deadlines en targets halen gingen uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van Destiny.

Joint Statement

In een Joint Statement van Activision en Bungie hebben beide partijen officieel laten weten dat de samenwerking voorbij is. Zij hopen dat de transitie probleemloos zal gaan. Activision zal zich richten op zijn eigen IP en andere projecten. Bungie zal volledig verantwoordelijk zijn voor Destiny. Destiny zal nog wel volledige ondersteuning krijgen op BattleNet.

“Today, we’re announcing plans for Bungie to assume full publishing rights and responsibilities for the Destiny franchise. Going forward, Bungie will own and develop the franchise, and Activision will increase its focus on owned IP and other projects. Activision and Bungie are commited to a seamless transition for the Destiny franchise and will continue to work closely together during the transition on behalf of the community of Destiny players around the world.”

Bungie krijgt een investering van $100 miljoen!

Zonder Activision zou het financieel lastig worden voor Bungie. Vandaar dat er een nieuwe partnership is aangekondigd. Bungie krijgt namelijk een investering van $100 miljoen van het Chinese bedrijf NetEase. NetEase CEO William Ding hoopt hiermee dat in de toekomst Bungie een globaal, multi-franchise entertainment studio gaat worden.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch