Menu Premium
Loading...

Brievenmaandag over Super Mario Odyssey en slechte customer service 

23/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het weekend is in een flits voorbijgegaan en dus zitten de heren klaar voor een nieuwe brievenmaandag. Op deze bewolkte maandag zijn Koos, Jelle en JJ aangeschoven om jullie ingezonden brieven van een gedegen antwoord te voorzien. Zoals jullie gewend zijn blikken de heren kort terug op een veelbewogen weekend. De treurnis rondom Max Verstappen was het gesprek van de zondagavond. Sportliefhebbers JJ en Koos kunnen het niet laten om hier even op terug te blikken. JJ is van mening dat de straf die Max te verwerken heeft gekregen terecht was. Koos zal de pijn iets minder voelen, aangezien zijn Ajax een dikke overwinning heeft geboekt in het hol van de leeuw. Check nu deze Brievenmaandag over Super Mario Odyssey en slechte customer service!

Koos kraakt Apple even af

In deze brievenmaandag komt het gedoe rondom Super Mario Odyssey uitgebreid aan bod. Op Youtube wemelt het van de gameplay-video’s van de nieuwste telg in Nintendo’s roemruchtige legacy. Nintendo zal niet blij zijn met de ‘leaks’. De Gamekings bespreken of ook zij dit zien als een kwalijk feit. Hierna wordt de veelbesproken datum 27 oktober besproken. Op die dag komen respectievelijk Assassin’s Creed: Origins, Wolfenstein II: The New Colossus en Super Mario Odyssey uit. De heren discussiëren over de vraag wie de meeste hinder gaat ondervinden van het drukke release schema op deze dag en in de aankomende weken.

Verder heeft Koos een schrijnend verhaal betreffende Apple’s customer service. Hebben jullie ook weleens iets soortgelijks meegemaakt? En welke games sneuvelen volgens jullie te midden van alle drukte dit najaar? Laat je horen in de comments onder deze Brievenmaandag over Super Mario Odyssey en slechte customer service!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch