Menu Premium
Loading...

Brievenmaandag over e-sports en Dying Light

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Steven Saunders
21/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Weer een nieuwe week op de Gamekings-redactie! Naar goed gebruik trappen we vijf dagen zwoegen af met een gloednieuwe Brievenmaandag. Deze week schuiven JJ, Steven en Sjaak aan om jullie vragen te beantwoorden. Met de Gamescom op komst kunnen de heren het niet laten hier even op vooruit te blikken. Toch willen we het oordeel over de Microsoft-persconferentie even laten voor wat het is. Deze is immers besproken in een apart item. Gelukkig bieden de overige brieven weer genoeg gespreksstof. Hoe kan het ook anders, met twee Gamekings-veteranen als Steven en JJ en een esports-watcher als Sjaak. Benieuwd naar wat de heren allemaal bespreken? Smacht je misschien wel naar een antwoord op je vraag? Check dan nu Brievenmaandag over esports en Dying Light.

Steven heeft genoeg aan zijn PS4 en game-PC

Sinds een tijdje is duidelijk dat Microsoft het PC-platform steeds meer betrekt in hun strategie. Voor mensen met een game-PC, maar zonder Xbox One, lijkt dit louter positief. Natuurlijk roept deze keuze een hoop vragen op, alsmede de hele opzet rondom het streamen van games. Verder komt de game Dying Light ter sprake. Een vragensteller geeft aan dat hij deze game, zonder er al te veel over te weten, is gaan spelen. Vervolgens werd hij overvallen door verbazing. Hieruit ontstaat een discussie over de geringe hoeveelheid aan marketing rondom deze game. Volgens de vragensteller in kwestie heeft Dying Light veel te weinig aandacht gekregen. De heren buigen zich over deze kwestie. Verder worden JJ, Steven en Sjaak naar hun ervaringen op rommelmarkten gevraagd. Ze lijken geen gigantisch fan, maar JJ komt desalniettemin met een goede tip om tot een optimale rommelmarkt-ervaring te komen.

Dit alles en meer komt langs in deze nieuwe Brievenmaandag. Wat is jullie mening over de verschillende onderwerpen? Vond jij Dying Light ook zo’n onderschatte game? En wat verwachten jullie van de Gamescom 2017? Laat je horen in de comments onder deze Brievenmaandag over esports en Dying Light.

Loading...
 • Reamon

  Jeeeeeeeeeej*

  *Totaal zinloze eerste comment

 • GekkeAr

  Off-topic:
  Weet iemand een manier hoe ik een dvd kan streamen naar mijn SmartTV? (Dus dvd in pc –> draadloos naar TV)

  • Nephilim1977

   Ik heb zelf PowerDVD van Cyberlink. Die kan je configureren dat ie vanaf je TV te benaderen is.
   Is alleen niet het meest goedkope pakket.

   • GekkeAr

    Wilde het eigenlijk gratis doen…

    • Nephilim1977

     Mocht je een Samsung TV hebben is er ook nog zoiets als Smartview (gratis). Maar die kan volgens mij enkel video(en foto en muziek) bestanden uit mappen op je HD streamen

     • GekkeAr

      Helaas, heb een Philips TV. Maar bedankt voor je reactie.

  • Rflect-slf

   Microsoft Wireless Display Adapter

   • GekkeAr

    Die heb ik helaas niet en wil het, het liefst gratis voor mekaar krijgen. Maar krijg steeds meer het idee dat het niet gratis kan.

  • Ranesh Vai

   Met dit soort oplossingen maak je je leven wel onnodig moeilijk. Koop gewoon een dvd-spelertje. En heb je geen Xbox of Playstation staan? En staat je PC in dezelfde kamer? Leg een kabeltje tussen je videokaart en je TV.

   Wil je dit met enige regelmaat doen, investeer dan in een oplossing zodat je je in je behoeftes voorziet.

   Feitelijk kan ik niets anders bedenken (mits je een smarttv hebt met media-speler functionaliteit) dan dat je je DVD-speler moet delen met het netwerk en je tv dan je speler evt. ziet.

   Verder kun je de DVD naar een USB-stickje kopiëren, hoewel het makkelijker is om gewoon even een dvxje of mkv te downloaden via torrent. Het is immers maar de vraag of je tv het DVD-menu ondersteunt.

   • GekkeAr

    Nee, heb geen xbox/playstation. Pc staat niet in dezelfde kamer, dus een kabel leggen geeft 3 obstakels (2 muren en een vloer).
    DVD-speler delen lukt idd wel, maar tv ondersteund idd het format niet.

 • Racer_NL
  • Tijl Van de Velde

   Als dat nu ook eens in pure chocolade versie zou uitgebracht worden koop ik het meteen. Melkchocolade & witte chocolade lust ik niet.

  • TheOne

   Ik vind deze verpakking racistisch, dit kan zo echt niet 🙂

   PS: Leuk feit: blijkbaar kan je prima leven op 16 van deze eieren per dag ..

 • Pascal Tettero

  mario kart double dash online dat zou vet zijn

  • Kozõ

   firstlook moet deffo n mkdd tourney organiseren, wat jij?

 • RomeoNovember

  Er staat Skate ipv Steven als presentator bij.

 • Rflect-slf

  Waarom zou Microsoft zichzelf in de voeten hebben geschoten door de games ook op pc uit te brengen? Het is niet echt duidelijk hoeveel en/of winst gemaakt wordt op de Xbox hardware. De games verkocht voor de pc worden bijna gegarandeerd op Windows gespeeld, je weet wel dat OS wat gemiddeld genomen ook 100 euro in het laatje legt.

  • manoahvdvelde

   De vraag was of de Xbox daardoor misschien minder verkocht zou kunnen zijn.

 • Jesse_k97

  Thanks gasten voor het beantwoorden van mijn vraag over Dying Light! Zeker een aanrader voor iedereen die van openwereld en Far Cry houdt.

  • rmzn

   jaaa sowieso gespeeld met 3 vrienden 80 uur in zitten nu. zeker een aanrader.

   • Jesse_k97

    Klopt! Gaat niet snel vervelen en zeker snachts rondlopen blijft een uitdaging. Genoeg leuke side quests, verschillende landschappen (3 werelden/gebieden), enorm veel keuze uit wapens en een dynamische wereld. De game stimuleert om in co-op te spelen, wat het leuker maakt en soms echt nodig is om moeilijke missies toch te kunnen halen.

 • Marthijn

  Fijn drietal dit. Steven die altijd zijn shit weet over games, JJ over de markt en Sjaak over de sport. Vind jullie reacties oprecht boeiend.

  • Laurens!-_-!

   Inderdaad, top brievenmaandag.

  • manoahvdvelde

   Inderdaad een goeie brievenmaandag uitgekozen om weer eens voor het eerst in jaren een mailtje te sturen haha :p

  • KatchPhraze

   Sjaak doet het ook lekker vanaf het begin al!

 • Bravado

  “Een goede realitycheck dat jij je eigen mediagebruik gaat evalueren en kijkt waar het misgaat”.

  Ja, dan had hij Gamekings eruit kunnen gooien. Waarschijnlijk dat het hem daarom relatief ontgaan was, aangezien Dying Light om bekende redenen 1,5 jaar lang doodgezwegen werd. Kon het niet laten 😉

  • Jesse_k97

   Klopt! Alles over Dying Light zit achter Premium. Nooit meegekregen via Gamekings…

  • Spud82

   Haha ik dacht al waar ken ik die titel ‘Dying Light’ toch ook alweer van? Maar dat was toentertijd wel een issue hier op GK inderdaad.

   Anyway, misschien dat ik die game ook maar eens ga proberen. Als ik die verhalen er zo over hoor, lijkt het me wel wat. Game heeft inderdaad nooit op de radar gestaan bij mij.

 • Ik denk dat het met de PR wagen van Techland (Dying Light) wel mee valt. Ze hebben immers één van de mooiste game trailers ooit…

  https://www.youtube.com/watch?v=YlJM2nwanHA

 • Kid MMXV

  Toevallig vandaag op een openhartig interview gestuit van Phil rond de E3.
  https://www.youtube.com/watch?v=KYph4FCz8AE&feature=youtu.be&t=25m31s
  @27:27″our fundamental business as Microsoft is not about trying to get you buy one piece of hardware… …we’re a services company, we’re a platform company, we’re a gaming company.”
  @30:35 “it’s a console, so it’s for somebody who wants to games on a video game console… …it’s a premium console experience, it’s not for everybody.”

  Waar ik mij alleen zorgen over maak is dat de Windows 10 store kut is. Microsoft is er tot op heden niet in geslaagd om een goed werkende app-omgeving (store) op te zetten. En dit proberen ze al heel lang (sinds Windows Phone 7). Daarnaast is AAA-game van 60 euro iets anders dan een app van 2,49. Dit verkoop je op een andere manier.
  Phil had het hier ook over partnerships; waarom niet samen met Valve partnership aangaan en je eigen domein in de Steam Store kopen. Windows 10 is gaming, Valve haar poging om alles naar SteamOS te krijgen is mislukt, beide partijen versterken hun eigen positie als ze meer samenwerken.

  • Thegladoss

   De interviews van Giantbomb met Phil Spencer zijn altijd erg interessant. Zeer openhartig en verhelderend. Ook dat hele relletje over cross-platform play wordt rond 47:10 goed besproken.

 • Mats313

  Heb toevallig vandaag mijn NES voor €70 verkocht, fijn om van Steven te horen dat ze inderdaad niet zo heel veel waard zijn! 😉

 • roeland

  Dying Light was voor mij de eerste game die ik op de ps4 speelde waardoor ik echt weggeblazen werd en dat next gen gevoel kreeg. Erg goed. Nog steeds ondersteund met patches en (gratis) dlc door heel 2017 heen. De expansion ‘The Following’ is ook 1 van de beste dlc packs die ik ooit heb gekocht en de coop maakt de game nog toffer. Inderdaad erg ondergewaardeerd, maar niet door mij 😉

 • Andre Vd Werf

  Heren jullie vergeten even voor het gemak dat je bij een xbox one x en ps4 pro gewoon een 4k tv nodig hebt om daar echt van te kunnen genieten. Het is dus niet alleen 500 euro he.. tel daar maar gauw voor een echte goede 4k tv minimaal 500/600 euro bovenop, mogelijk zelfs meer . Een pc met monitor kan je voor 1200 euro redden die qua performance op 1080P nog jaren vooruit kunt. 1080p vs 4k kun je over discusseren echter speel ik liever op PC ultra graphics met ruim boven de 60 fps dan 4k (niet native?) 30 fps. Het komt allemaal op smaak aan maar ben blij dat jullie mijn statement delen wat betreft dat wanneer je een pc hebt een xbox one x niks toevoegd waar een PS4 en een Switch dat wel kunnen doen.

 • Waarom is er niets vermeld over het feit dat de formule 1 een officieel esports programma geeft opgezet. Dis is toch nieuws vooral als sjaakie erbij zit.
  Ze. Doen dit samen met codemasters en Gfinity en start bij de launch van de game. Erg tof dat dit gebacked wordt door de formule 1.

  PS iemand moet echt deze comments wat regelmatiger doorlezen want deze slammende lul blijft in ieder item terug komen.

  • Racer_NL

   idd, maar komt misschien nog in een news item..hoop ik. Iig had ik het ook al vermeld gisteren onder het F1 2017 review item..

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord