Menu Premium
Loading...

Brievenmaandag over de SNES Classic Mini en Firstlook Festival

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Richard 'Skate' Simon
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
02/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yes! Er staat weer een nieuwe week voor de boeg. Ook deze week gaan we, tussen alle drukte omtrent de tiende editie van Firstlook Festival door, weer keihard aan de slag om nieuwe items op de website te knallen. In deze editie van brievenmaandag nemen Skate , JJ en Shelly plaats om de weer massaal ingestuurde brieven van een gedegen antwoord te voorzien. Voordat deze brievenmaandag echt losbarst, nemen de heren en dame naar goed gebruik het weekend door. De Gamekings hebben niet al te veel gedaan de afgelopen twee dagen, waardoor ze snel over gaan op de orde van de dag. Benieuwd wat ze allemaal bespreken? Check nu deze Brievenmaandag over de SNES Classic Mini en Firstlook Festival!

Skate is een beetje sip

Naar aanleiding van de treurige gebeurtenissen in Las Vegas en Barcelona, komt Skate wat langzaam op gang deze brievenmaandag. Gek is dat natuurlijk niet. Mensenleed gaat ons allen aan het hart. Zijn professionaliteit zorgt er echter voor dat er ook deze maandag weer op een normale manier brieven worden behandeld. Zo vraagt een van de vele trouwe kijkers zich af of games nou moeilijker zijn geworden in vergelijking met vroeger. Het antwoord hierop is natuurlijk een inkoppertje, maar gelukkig komt JJ ook met een logische verklaring.

Vorige week vrijdag kwam de SNES Mini uit. Dit was voor velen reden tot het plaatsen van dolblije tweets en Instagram/Facebook posts. Shelly heeft Nintendo’s nieuwste oude console voor de gelegenheid meegenomen naar de redactie. De game queen is ook al in het bezit van een NES Mini. Haar liefde voor Nintendo blijkt dus dus meermaals onvoorwaardelijk.

Hebben jullie de SNES Mini gehaald? Zo ja, welke titels ga je weer eens oppakken? Laat je horen in de comments onder deze Brievenmaandag over de SNES Classic Mini en Firstlook Festival!

Heb jij al kaarten gescoord voor Firstlook Festival? Grijp hier je kans!

Loading...
  • BassieB

   Oei de beste versie zo te zien ;P toch wel het wachten waard dan.

  • Rick James Sanchez

   Holy crap!

 • Bloempjes

  Als je met alle ellende in de wereld toch nog een beetje gevoel van invloed wil hebben dan kun je tekenen voor een referendum over de sleepwet. https://teken.sleepwet.nl/

  • Sylmaron

   Al gedaan maar goed dat je de link post. Gisteren Lubach gezien? Kwam het ook aan bod.

  • TheOne

   De referendum wet is toch inmiddels afgeschaft dacht ik, of kan deze nog net omdat de nieuwe regering er nog niet is? Zou dan wel een stunt zijn als deze op de valreep nog even doorgaat (en ik hoop dan dat mensen ja stemmen). Al zal er in de praktijk dan wel weer niets mee gedaan worden, maar toch zou het mooi zijn om mensen zo een stem te geven over iets wat best belangrijk is ..

   • Bloempjes

    Het raadgevend referendum is volgens mij nog ongeschonden, maar het wetsvoorstel voor een correctief referendum wat door de PvdA, GroenLinks en D66 werd voorgedragen is in de eerste kamer door hen ook weer afgeschoten. Andere partijen moesten het wetsvoorstel verdedigen tegen de indieners, hoe idioot dat ook mag klinken.

    Het frappante is dat het een parade paardje van D66 was, maar D66 is inmiddels zo Eurofiel dat ze de ‘verkeerde’ stem van de burgers de mond snoeren. Een raadgevend referendum over het correctief referendum zou een ironische uitkomst zijn.

    • TheOne

     Ik krijg toch de indruk dat ook het raadgevend referendum gaat sneuvelen in de formatie: “https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/31/nieuw-referendum-wordt-wellicht-ook-het-laatste-12760273-a1571721”. Blijkbaar willen ze het inruilen voor de gekozen burgemeester omdat het Oekraine verhaal blijkbaar heeft laten zien dat het burgers te veel macht geeft. Nu wordt straks de meest populaire randdebiel in het café burgemeester in veel kleine gemeenten met als gevolg chaos en corruptie ..

     • Bloempjes

      Het raadgevend referendum willen ze inderdaad ook afschaffen. In het meest positieve geval gaan ze de spelregels aanpassen zodat het enkel mag voor binnenlandse wetgeving en niet voor Europese kwesties, en dat de gewenste uitkomst de meest waarschijnlijke is.

      De gekozen burgemeester is in andere landen de standaard, Nederland is daar wat dat betreft een buitenbeentje in. Het idee is dat je mensen van de lokale politiek en met binding in de regio kiest, en dat je niet een verlepte PvdA’er vanuit Den Haag krijgt toegewezen die helemaal niets van de stad weet.

      Vroeger leerde je op school hoe erg het met de geheime dienst in oost Duitsland gesteld was, maar inmiddels zijn wij daar al ver voorbij. Brieven openen, afluisteren, gesprekken opnemen, ga zo maar door, het is de normaalste zaak van de wereld geworden.

     • TheOne

      Wat mij blijft verbazen is dat het inperken van privacy de mensen steeds minder lijkt te boeien, terwijl de impact, zeker gecombineerd met globalisering juist steeds groter lijkt te worden (dat zie je nu al op veel plaatsen, en zal alleen erger worden).

    • Jaapie18

     Het zijn allemaal prutsers.

  • Kapiteinkoek

   Sorry, maar Nederland is helaas niet meer zo democratisch als je denkt. De mensen in Den Haag zijn voornamelijk tegen de stem van het volk, blijkt.

   • Bloempjes

    Juist daarom moet je pleiten voor gekozen burgemeesters en referenda. Als Den Haag de uitkomst van referenda naast zich neerlegt zegt dat genoeg, als ze luisteren heb je invloed.

    • Kapiteinkoek

     Ja precies, dat bedoel ik ook zo. We zien het met het Oekraïne referedum. Men kijkt erna, maanden lang, en gooit het langzaam in de prullenbak. Burgemeesters net zo. Ik weet niet precies of burgers van de dorpen/steden mogen kiezen, maar het feit dat mensen van de Pvda deze functie krijgen is hilarische.

 • MarcelDG88

  Ligt het aan mij of is het opeens een trend om Brievenmaandag meerdere keren te moeten opnemen? Dan valt de audio mid vid weg waardoor het opnieuw moet ect. Lijkt me dat je dat met een beetje voorbereiding dit makkelijk is te voorkomen.

  • Buck Bijlsma

   Hebben toevallig de laatste twee weken van technisch gezeik gehad.

  • Ranesh Vai

   Misschien dat ze gewoon vaker delen dat zaken mis gaan. Of ze hebben een lichting stagiaires die technisch minder onderlegd is dan andere generaties. 🙂

 • Ranesh Vai

  Waarom zijn de brievenmaandagen tegenwoordig zo kort eigenlijk? We hebben in het verleden lange tijd edities gehad die gewoon 40 minuten waren.

  Is het verder mogelijk om iets te doen aan het gezoem van de koelkast?

 • Hindustry

  Max verstappen heeft echt wel pijn in de F1 game. Dezelfde pijn als in het echt, de troubles met zijn auto.

 • rio_ull

  @JJ Iedereen die gamede was een hardcore gamer? Die uitspraak snap ik echt niet. Wat ik me kan herinneren is dat gamen op de Nintendo en Sega echt voor kids was. Volgens mij waren er veel minder volwassenen bezig met gamen dan tegenwoordig. Twee uur naar de televisie kijken was al slecht voor je was het gedachtegoed in de jaren 70/80/90. Laat staan dat je ook 3, 4 uur op een dag voor de tv in de woonkamer! zat (want er bestond ook een tijd dat er maar 1 tv in huis was). De Atari was misschien voor een iets ouder publiek, maar ik betwijfel of mensen toen ook massaal 30 of meer uur per week aan het gamen waren.

  • strafefox

   Ja mee eens! Vooral in de jaren 80 had lang niet iedereen een tv op zijn kamer of het was een gare mini zwart-wit tv die je moest delen met je broertjes/zusjes.
   Maar het waren andere tijden en we hadden een wat andere mindset: een spel uitspelen in die tijd was echt speciaal en we kregen hooguit 3 of 4 spellen per jaar dus je was wel verplicht om hetzelfde spel constant te spelen ook al was het super slecht 🙂
   Wij hadden gelukkig iemand in de buurt die geld had en altijd alle Konami’s kocht, kon ik toch de laatste spellen spelen en hield mijn eigen geld over voor Transformers, Garbage Pail Kids en Lego haha 🙂

  • strafefox

   Nog een paar redenen waarom games vroeger moeilijker waren:

   -Als een spel te makkelijk was werd dat destijds gezien als iets negatiefs, door zowel de vakbladen, de publishers als de consument.
   In de jaren 90 werden games ook vaak eerst gehuurd in de videotheek, en vooral Disney was bang dat ze inkomsten zouden mislopen als men hun games binnen een paar dagen kon uitspelen. Vandaar dat de Lion King bijv toch relatief pittig is vooral voor een game voor een wat jongere doelgroep.

   -De kleinere studios testen hun games destijds vaak intern, In een interview met 1 van de developers van Treasure (gunstar heroes o.a) legt hij uit dat ze constant te horen kregen dat hun games te makkelijk waren als ze hem lieten testen door een collega 🙂 Nou waren dat wel hardcore gamers.

 • Chon Wang

  @JJ ‘Deze Week Bij Gamekings’, hebben jullie Get Even gecheckt en komt daar een review van?

  • Chon Wang

   @JJ?

 • optimuspecs

  Sea of Thieves heeft verschillende closed beta gehad, waarvan de laatste vorige maand. Heb ik ook aan mee gedaan en het concept is best leuk. Het leent zich meer voor een mutiplayer ervaring, dus ik denk niet dat er single player mode erbij zit.

  De game was gepland voor 2016 en daarna 2017. 2 Keer uitgesteld dus. Niet echt netjes van Microsoft en juist dit jaar had Microsoft die games heel goed kunnen gebruiken samen met Forza en Cuphead.

  Ja Cuphead en Forza zijn ook op pc, net als Nier Automata, Hell Blade en zelfs Nioh ook pc titels zijn. Op de een of andere manier als Micorosft zijn eigen titels op pc zet is het een soort ” issue”. Toch een soort dubbele standaard.
  Dat betekent dan ook niet dat Sony geen titles heeft uitgesteld, want ook bij Sony genoeg titels die eerder uitgesteld zijn. Nioh had al op de ps3 moeten uitkomen. Net als Last Guardian, voor degenen die dat vergeten zijn.

  Neemt niet weg dat Playstation een ijzersterke begin van het jaar heeft gehad. Hopelijk pakt Microsoft het volgend jaar weer op.

  • Emiel van Daele

   Helemaal mee eens. De dubbele standaard is gewoon een feit. Dat de media het blijft ontkennen is pijnlijk. Ze blijven achter de pr praatjes van Sony aanhobbelen vanwege de voorsprong. Gaat niet meer veranderen deze generatie. Op naar de volgende generatie!

   • optimuspecs

    Ik vrees ook dat het niet meer gaat veranderen deze generatie. Met de One X is het toch een nieuw begin. Als Microsoft inzet op meer games vanaf 2018 en daar in Redmond de boel reoganiseert kan nog een hoop gebeuren. We gaan het zien.

  • Chiyaho

   Ik ben het zeker met je eens dat er een dubbele standaard is, en wat betreft PS4 games die ook op PC uitkomen heb je ook gelijk. Echter is het ook wel het vermelden waard dat er ook PS4 games zijn die NOOIT op PC zullen uitkomen zoals Uncharted 4 en Horizon. Eigenlijk vind ik PS4 + PC (+ evt Switch) dan ook de beste combinatie.

   • optimuspecs

    Zeg nooit NOOIT. De discussie is niet of er ps4 spellen zijn die wel of niet op pc zullen uitkomen.
    Het gaat over de ps4 titles van dit jaar. Want daar gaat het over. Nioh, Nier en Hell Blade zijn ook pc titels, Crash komt ook naar de XB1. Wat blijft er dan over van de Sony line up dit jaar? Ja Horizon en nog een aantal titels, maar toch anders.
    Ik wijs alleen naar de dubbele standaard.

    Bovendien heeft Sony al gezegd dat ze meer en meer ps4 titels op ps now zullen zetten, waardoor meer ps4 titels dus ook op pc speelbaar zullen zijn. Zeg dan NOOIT, nooit.

    • Jasper Sikkel

     “Het gaat over de ps4 titles van dit jaar. Want daar gaat het over. Nioh, Nier en Hell Blade zijn ook pc titels, Crash komt ook naar de XB1. Wat blijft er dan over van de Sony line up dit jaar?”

     Horizon Zero Dawn
     Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
     Gran Turismo Sport
     Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix
     Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue
     Knack 2
     Persona 5
     Uncharted: The Lost Legacy
     Wipeout Omega Collection

     • optimuspecs

      Zoals ik al zei “Ja Horizon en nog een aantal titels, maar toch anders.”!!!

      Gran toerismo sport is niet uit.
      En Wipe out collection en Knack? Komen die in de buurt van Nioh, Nier en Hellblade?

      Een beetje mijn reactie lezen voordat je een zinloze reactie plaats graag.

     • Jasper Sikkel

      “Maar toch anders” is echt een goed argument man. Net als of jij ook bepaald wat in de buurt komt van Nioh of Hellblade.

      Een beetje je verstand gebruiken voordat je dingen zegt.

     • optimuspecs

      Precies zoals ik het zei. Als je Nioh, Hellblade en Nier op dezelfde plaats zet als Knack 2 en Wipe out collection, ben jij degene die zijn verstand moet gebruiken.

      Microsoft heeft ook titels als Path of Exile en andere remake games dit jaar gehad. Je ziet mij die games niet eens opnoemen.

      Probeer mijn reactie te lezen en zal je zien dat jij degene bent die zijn verstand moet gebruiken. Ik weet beter dan jij welke titels Sony dit jaar heeft. Bespaar me je onzinnig lijstje.

    • Chiyaho

     Slechts een handjevol zeer goede titels inderdaad. Je hoeft ook geen 30 exclusieve topgames per jaar te hebben om een aantrekkelijke console te zijn.

     • optimuspecs

      Daar zijn we het zeker over eens. En het ene jaar is het andere weer niet.

  • Chon Wang
 • Gooner 070

  Shelly ik kom jou wel masseren hoor ???????

  • Bravado

   Top man. Doei.

 • allert bakker

  Zal ik het maar even voor jullie antwoorden?
  JJ – Lebron James in NBA 2k18
  Shelly – professor Layton
  Skate – één van de lords van Total war – Warhammer

 • jefmode079

  Die zoem…

 • Ik zou ze niet willen zijn want dan mot ik langs dokter Schumacher…. alhoewel..
  Maar ik zou wel bij ze willen zijn! De dames van, nu al game v/h jaar natuurlijk, Senran Kagura Peach Beach Splash.

  https://www.youtube.com/watch?v=-wRr5ArFdiY

 • NestreX

  Kunnen er in het vervolg wat meer brieven komen waar wat meer body aan zit? Dus wat langer brieven de bredere zaken bespreken? Of worden deze brieven er juist expres buiten gehouden tegenwoordig omdat jullie gewoon concrete gamevragen willen?

  Ik zou eigenlijk wel voor een losse rubriek zijn waarin een uitgebreider/dieper type vragen gesteld worden. Dan kan brievenmaandag voor de makkelijke, korte, meer concreet georiënteerde vragen zijn. Maar ik weet niet of mensen hier echt in geïnteresseerd zijn. Het interessante is dat je dan gewoon een soort premium-discussie item krijgt waarvoor jullie je amper hoeven voor te bereiden (tenzij de zaken uit de brieven het vergen) en toch interessante vragen bespreken waar daadwerkelijk om gevraagd is door iemand uit de community. Kan (deels) ook de premiumdiscussies vervangen die vaak bekritiseerd worden om het gebrek aan voorbereiding.

  • Bravado

   Geen idee of mensen daar geïnteresseerd in zijn. Denk Gamekings in ieder geval niet.

 • Soprano

  Haha voor de 3de keer achter elkaar brievenmaandag twee keer opgenomen?

 • DC_Frisian

  Volgens mij was er dit weekend gewoon een open-beta van CoD WWII, toch?
  Die heb je dus helaas gemist op Steam.

 • John Carlo

  Echt teleurstellend dat gamekings mijn mails en tweets negeren. Andere onzin lezen ze wel voor. Want het zijn naar mijn mening goede/leuke ideeën voor items. Hoe krijg je vergeelde nes en snes consoles terug naar de originele staat.(voor zover dat mogelijk is dan) en een framemeister alternatief. (dus een goedkopere upscaler/converter) Groeten.

  • Mabelisu

   Het eerste is te zien in de video die Emiel maakte met, ik meen Daan. Schoonmaken met wat azijn geloof ik.

  • Xavier Roemer

   Je bent niet de enige die brieven instuurt en ideeën pitcht. Verder kun je je ei kwijt op Discord en natuurlijk hier in de comments die altijd gelezen worden. Verder heeft de community kans om erop te reageren, zowel positief als negatief.

  • Melvin Groenendijk

   Gast, retro is gewoon een niche. En de framemeister al helemaal.

   • John Carlo

    Duizenden mensen die nog oude playstations, sega’s en/of nintendo consoles thuis hebben liggen. Hoe veel van hen denken wel niet van: ik zou het leuk vinden als ik het op mijn hdtv kan aansluiten en spelen. Want wie heeft er nog echt zo een monster van een oude tv thuis? Een soortgelijke product als de framemeister voor rond de 100 euro is een elegante oplossing. Latente behoeftes voor sommige mensen. Dus zo niche is het nou ook weer niet. Genoeg mensen die mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn. En dan wel items maken die totaal niets met games te maken hebben. Noem jezelf dan ook geen ‘gamekings’.

    • OsirisNLD

     Ik vind dat je aardig wat “ophef” maakt over iets dat weldegelijk een niche is.

     • John Carlo

      Was gewoon mijn mening hoor. Ik betwijfel of ik nog eens ga betalen voor premium want de items zijn blijkbaar matig heb ik gemerkt.

  • Soulreaver

   Jij bent zeker zo’n dude die af en toe op de website komt en niet alles kijkt want ik weet bv dat emiel en nog iemand anders in een item heeft laten zien hoe je de snes weer terug krijgt naar zijn oude staat / kleur dus touché.

   • John Carlo

    En jij bent zeker een dude die zomaar wat aanneemt want ik kijk heel lang naar gamekings. Ben geen junk die alleen maar hele dagen naar alle items kijkt. Er bestaat nog zoiets als, EEN LEVEN. En in plaats van een onzin comment te plaatsen, kwam dan liever aanzetten met een link van de video. Maar no bad feelings ‘dude’. heb de item in kwestie gevonden. Bedankt voor je hulp;)

    • Soulreaver

     Het is geen onzin comment omdat jij met je comment blind zit te ragen omdat je vraag niet beantwoord wordt in brievenmaandag, boehoe huilie huilie. En ik ga geen moeite doen om dat item te vinden omdat je schijnbaar zelf ook in staat bent om het te vinden, ik ben geen google.

     • John Carlo

      Nogmaals, je maakt aannames. Beetje dom hea. Niets met rage te maken. Ik mag toch teleurgesteld zijn omdat er inderdaad totaal geen reactie is geweest van gamekings. Een item over het hoofd zien kan gebeuren. Niet meteen als een kind gaan gedragen. Get a life freak!

     • Soulreaver

      Ik ga net als Gamekings maar jou negeren, geen hoop voor jou. Laters.

 • Ossies Power

  @frank van doorn

  Sea of thieves is niet solo te spelen je word altijd in een team gezet (alfa gameplay)

 • daar heb je die irritante frikadel weer met zn posts….. wat een kind..

 • Edwin Kroos

  Leisure Suit Larry kon zeker dood 🙂 Als je de hoer zonder condoom neukte, dan ging je dood aan AIDS

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord