Menu Premium
Loading...

Bravely Default Review

18/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alles draait de laatste tijd om de next-gen consoles, maar er bestaan ook nog altijd de handhelds, zoals bijvoorbeeld de Nintendo 3DS. Voor de 3DS zijn er door de jaren heen aardig wat games uitgebracht. Een paar dagen terug is er een game verschenen die aardig wat potentie heeft. We hebben het hier over Bravely Default. Het is een rasechte Japanse turn-based role-playing game, gemaakt door Square Enix. Steven heeft dit uiteraard ook meegekregen, als JRPG-nut. Het is nu alleen nog de vraag of hij deze game ook echt de moeite waard vindt. Samen met Pascal bespreekt hij daarom de game in deze Bravely Default review.

Bravely Default is een role-playing game die verschillende overeenkomsten heeft met de Final Fantasy games. Enkele monsters hebben bijvoorbeeld dezelfde naam, de ‘Phoenix Down revive potion’ komt ook voor in beide games. Het is ook niet voor niks de geestelijke opvolger van Final Fantasy: The 4 Heroes of Light. Als speler krijg je de mogelijkheid om de handgetekende wereld te ontdekken, afgewisseld met gevechten die door random encounters gestart kunnen worden. Bravely Default beschikt ook over een hoop cutscenes, die volledig zijn ingesproken. Eén aspect waar de game zich qua gameplay mee onderscheid van de rest, zijn de functies ‘Default’, een optie die je de mogelijkheid geeft battle points te bewaren, en ‘Brave’, een optie die jou als speler de mogelijkheid geeft meerdere aanvallen uit te voeren in een beurt.

Verveel je je de laatste tijd kapot in de trein en ben je dus hoog nodig toe aan een nieuwe game? Of ben je benieuwd op Steven en Pascal de ‘Brave’ en ‘Default’ optie de moeite waard vinden? Check dan snel deze review!

Ontwikkelaar: Silicon Studio
Uitgever: Square Enix
Platform: Nintendo 3DS
Bravely Default Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch