Menu Premium
Loading...

Boris over PlayStation als indie-platform

23/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Naast de Gamescom-hallen was Boris uitgenodigd in een hotel om een presentatie van Sony bij te wonen. Sony heeft gekozen voor een nieuwe strategie als het gaat om het uitgeven van games. Zo heb je kunnen zien dat er tijdens de persconferentie van Sony erg veel indiegames getoond werden. In dit item vertelt Boris over PlayStation als indie-platform.

De PlayStation Vita verkocht sinds de release niet heel erg goed, en het was de vraag hoe Sony dit platform naar een hoger niveau zou kunnen tillen. Er werd vooral geleund op grote third-party titels, maar de PS Vita kwam niet echt van de grond. Sindsdien heeft Sony gezocht naar een mogelijkheid om de PS Vita toch beter te voorzien van games.

Sony blijkt een oplossing te hebben gevonden voor het probleem dat de Vita heeft. Zoals je dinsdag in de persconferentie kon zien, komen er heel veel indie-titels naar de PlayStation Vita. Indie-ontwikkelaars krijgen ook veel meer vrijheid van Sony om games voor dit platform uit te brengen. Zo klaagden indie-ontwikkelaars over de samenwerking met Microsoft, waar zij heel veel geld moesten betalen om hun game te mogen verkopen, of om updates te lanceren. Op deze manier krijgt de PS Vita continu een stroom aan games die mensen misschien wel gaan waarderen.

Voor Sony is dit een goede move en voor de gamer is dit ook goed nieuws. Niet iedereen wil kleine games op bijvoorbeeld een tablet spelen, de PS Vita is de perfecte optie als het gaat om indie-titels.

Boris over PlayStation als indie-platformBoris geeft zijn mening over de nieuwe strategie van Sony. Benieuwd naar wat hij te zeggen heeft? Check deze!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch