Menu Premium
Loading...

Boris goes retro: Laser Squad (1989, Amiga)

18/11/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris duikt de laatste tijd steeds dieper in de wereld die retro games heet. Vooral omdat veel van de huidige generatie niet brengt wat hij tof vindt en dat is uitdagende en pure gameplay. En omdat wij Gamekings vooral van het ‘verheugen op’ zijn,  en we zien en horen dat ook steeds meer community leden terug grijpen naar de oude games, start hij deze nieuwe rubriek. Een rubriek waarin hij elke keer een andere retrogame die hij tof vindt, in de spotlights zet. De spits wordt afgebeten door Laser Squad op de Amiga.

Laser Squad op de Amiga: turn-based tactics game van hoog niveau

Laser Squad is een turn-based tactics game die oorspronkelijk werd uitgebracht voor de ZX Spectrum en jaartje later ook uitkwam op de Commodore 64, de Amstrad CPC, de MSX, de Amiga, de Sharp MZ-800 en de Atari ST en pc-computers tussen 1988 en 1992. Het spel is ontworpen door Julian Gollop en zijn team bij Target Games en werd uitgegeven door Blade Software. De game kwam voort uit uit de ideeën die ze bij hun eerdere Rebelstar-games hadden opgedaan.

Was dit begin van Boris zijn voorliefde voor dit genre?

Laser Squad kwam oorspronkelijk met vijf missiescenario’s. Later werd daar nog een uitbreidingspakket voor de 8-bit-versies aan toegevoegd, met aan boord nog eens twee scenario’s. Boris was vanaf het begin verslingerd aan dit spel en speelde het helemaal kapot, zoals hij dat altijd zo mooi kan zeggen. De game zorgde bij hem voor een voorliefde voor turn based tactics games. Logisch dat Boris daarmee ook een fan is van onder andere de X-COM-serie. Julian Gollop werkte namelijk ook aan de veelgeprezen game X-COM: UFO Defense. Deze titel was oorspronkelijk zelfs bedacht als een vervolg op Laser Squad. Wat trok Boris in deze game, speelt hij het nog steeds en hoe speelt hij het dan. Je ziet en hoort het allemaal in deze eerste retro-video van Kale B himself.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch