Menu Premium
Loading...

BlizzCon 2019: ShitCon of een succesvol weekend voor Blizzard?

04/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vrijdagavond was het zover. Menig gamer zal met popcorn op schoot klaar hebben gezeten voor de opening ceremony. Zo ook JJ en Koos, die met aandacht hebben gekeken. Emiel en Kevin geven ook hun mening over het statement, de protesten en de games die aangekondigd werden.

Waarom Blizzard in zwaar weer zit

Dit stuk tekst is voor de mensen die geen internet in huis hebben of onder een steen leven. Blitzchung, een Hearstone-gamer, liet na afloop van een toernooi-wedstrijd merken dat hij Hong Kong steunt. Blizzard schorste hem in eerste instantie een jaar, maar kwam daar uiteindelijk op terug. Hij werd zes maanden geschorst. En toen begon het. Iedereen had natuurlijk zijn mening, iedereen uitte die ook op elk denkbare wijze en en een groep Amerikaanse studenten werden geschorst omdat zij via een sign hun mening lieten blijken en opriepen om Blizzard te boycotten. Toen begonnen zelfs politic zich ermee te bemoeien, waarna BlizzCon 2019 voor de deur stond. In de stream van de opening ceremony kwamen al snel pro Hong Kong teksten tevoorschijn. Zoals verwacht. En de opening ceremony werd even later geopend met een excuus namens de president van Blizzard. Nadat dit was gebeurt, begon de show.

BlizzCon 2019 met Diablo IV en Overwatch 2

En tuurlijk zijn World of Warcraft en Heartstone langsgekomen, maar alles en iedereen was bezig met Diablo IV en Overwatch 2. Beide games zijn voorlopig nog even van ons weg, maar er werd tijdens de opening ceremony wel even flink wat gedropt. Een cinematic trailer van Diablo IV, daar begon het allemaal mee. Daarna volgde er nog een Diablo IV trailer, terwijl het slotstuk was voor Overwatch. Na een extreem lange video werd Overwatch 2 aangekondigd. Waar en wanneer deze games speelbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Toch ging het rondom Blizzard toch weer even om games in plaats van politiek. En dat was toch wel verfrissend.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch