Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Blik op de toekomst: The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience

17/12/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige jaar kwamen de Xbox Series X en de PS5 uit. Sinds die tijd zijn er op technisch gebied een aantal stappen voorwaarts gezet. Van het inladen in een game binnen een seconde, tot aan de fiks grotere werelden van de Marvel Universe in Spider-Man Miles Morales. Games worden dus mooier en er is steeds meer mogelijk door uitbreiding van grafische mogelijkheden. Maar echt baanbrekend vonden en vinden we het niet. Epic wil hier verandering in gaan brengen met hun Unreal 5 engine. Makkelijk om te gebruiken en gebouwd om hyper realistische beelden te produceren. In de demo rond The Matrix Awakens wilden ze aantonen hoe ver ze vooruit lopen op de rest. Een blik op de toekomst. JJ en Skate speelden de demo en bediscussiëren wat ze zien en in hoeverre de engine de toekomst van games gaat veranderen.

Brengt de Unreal Engine 5 videogames dichter bij de werkelijkheid

In The Matrix Awakens kun je los gaan in een fictieve stad. Het begint als een soort Rail Shooter. Zeker in het begin, waar je scenes uit de nieuwe film ziet, vraag je jezelf soms af of het CGI is, gewoon filmbeeld of toch allemaal in-game? Unreal Engine 5 bied veel nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars. Zo maakt het gebruik van Lumen en Nanite waardoor het gebruik van high-poly detaillering mogelijk wordt. En de software zorgt er voor dat je al dit beeld met veel minder mensen kunt produceren.

The Matrix Awakens doet ons met de ogen knipperen

De ‘game’ is een tech demo. Gemaakt dus met de Unreal Engine 5. Tijdens de afgelopen Game Awards werd aangekondigd dat de demo uitkwam. En JJ en Skate gaan hem nu voor het eerst spelen. En daar gaan ze even goed voor zitten. Hoe ervaren zij de bejubelde demo? Zien zij de toekomst voor zich? En hoe realistisch kunnen games nog worden? En willen we dat wel? je wil immers de realiteit niet nabootsen. Moet wel een fantasie zijn… toch…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch