Menu Premium
Loading...

Blast from the Past: Ikari Warriors, gemaakt door Keiko Iju

29/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! Aanschouw deze Blast from the Past: Ikari Warriors! Boris heeft weer zijn slachtoffers gevonden en samen gaan ze één game van Blast Galaxy spelen om te kijken wie de beste highscore kan neerzetten. Zie hoe Boris, Jelle en Koos eindeloos mensen opblazen in deze Blast from the Past: Ikari Warriors, gemaakt door Keiko Iju!

SNK had zijn glorietijd in de Arcade hal

SNK is een Japans bedrijf dat zich eind jaren zeventig specialiseerde in het maken van games voor de arcade hallen. later groeide ze uit tot een developer met hun eigen console met de NEO GEO. Sinds die tijd hebben ze velen games gemaakt en uitgegeven. Een paar namen zijn King of Fighters, Metal Slug, Samurai Shodown en meer. In de eerste tien jaar focusten ze zich vooral op hun arcade kasten en uit deze tijd was hun grootste succes Ikari Warriors.

Keiko Iju heeft Ikari Warriors gemaakt

Designer Keiko Iju heeft gezegd dat de inspiratie voor de game de populaire Rambo serie was. Dit leidde er ook toe dat het spel vooral om het bevechten van grote groepen vijanden gaat. Zoals in de video te zien is, komt er geen einde aan de stroom van vijanden. De game maakt gebruikt van twee knoppen, schieten en granaten, en een joystick. Het unieke aan de joystick is dat je het bovenste gedeelte kan draaien om de stick heen. Hiermee kan je je karakter draaien en daarmee alle kanten kan schieten. Je kan dan ook richten en lopen tegelijk. Tegenwoordig is dit niet indrukwekkend. Voor 1986 is het geniaal. Een twin-stick shooter met maar één stick! Als je wilt kan je het spel zelfs met ze tweeën spelen.

Ben je benieuwd wie tussen Boris, Jelle en Koos de beste Ikari Warrior is? Of wil je meer weten van het spel zelf? Bekijk dan deze aflevering van Blast from the Past: Ikari Warriors, gemaakt door Keiko Iju!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch