Menu Premium
Loading...

Blanc Review: Kopen, budgetbak of slopen?

16/02/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste weken worden we regelmatig verwend met veel grote releases. Games die over het algemeen ook allemaal lekker uitpakken. Met Hogwarts Legacy als de absolute klapper. Door al die grote titels kun je het ‘kleinere grut’ echter wel makkelijk over het hoofd zien. En ook al doen we niet super veel met Indies, af en toe willen we toch iets kleins en opvallends aan jullie introduceren. Dat doen we vooral als de presentatoren zelf met zo’n parel op de proppen komen. En Huey en JJ kwamen met Blanc. Check de Games van de Maand Februari video¬†voor hun reactie op de trailer. De code voor de letterlijk en figuurlijk kunstige videogame kwam snel binnen en dus konden de twee het spel het afgelopen weekend op de Switch testen. Was het zo tof als ze op voorhand dachten? Of is het meer kunst dan game? Je gaat de antwoorden zien en horen in de Blanc review.

Blanc review: Is dit een gamer of pure kunst?

We citeren de uitleg van het spel op Steam: ‘Ervaar het po√ętische verhaal van een wolvenjong en een hertenkalf in de spectaculaire wereld van Blanc. De twee zijn de weg kwijtgeraakt in een plotselinge sneeuwstorm en hebben elkaar nodig om de pootafdrukken te volgen die hun families hebben achtergelaten in de sneeuw.” Een simpel verhaal dus, die direct enige emotie bij je oproept. Mits je geen ongevoelig stuk beton bent. Het spel valt grafisch op. Alles is in 2D met de hand op papier getekend en daarna in 3D tot leven gewekt. Blanc kent een unieke en adembenemende zwart-wit wereld. Een wereld waar Huey en JJ voor vielen.

De reis en de ervaring van de dieren staat centraal in deze game

In Blanc staat de reis en de ervaring van de dieren centraal. De gameplay en het verhaal zijn zonder tekst, waardoor spelers echt in deze wonderlijke wereld zouden moeten kunnen opgaan. Maar is dat ook gelukt? Was Blanc meer dan alleen eye candy? Was het leuk om te spelen? Alleen of samen met iemand anders. Click op de Play button en je krijgt het antwoord.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch