Menu Premium
Loading...

Black Desert Online Special

02/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er was een tijd dat de term ‘MMORPG’ gelijk stond aan gillend binnen lopen, met dank aan Blizzard en hun MMO World of Warcraft. Want als je miljoenen abbo’s hebt die elke maand een zwikkie euro’s aan je lappen, dan is het inderdaad kassa. De werkelijkheid bleek echter ietwat weerbarstiger. Er waren in de jaren na de release van World of Warcraft nauwelijks nieuwe MMO’s die het commerciële succes van Blizzard’s geesteskindje ook maar enigszins konden benaderen. En daarmee leek de hype die ‘MMORPG’ heette, weer bekoeld.

Buitengewone prestatie

Maar niet iedereen gaf het op. De MMO Black Desert Online van de Koreaanse developer Pearl Abyss kwam vanuit het niks en wist stap voor stap een echt solide plek binnen de top 10 meest populaire MMO’s te bewerkstelligen. En dat is een buitengewone prestatie volgens Steven. Want het is sowieso al moeilijk om een plek in de overvolle MMO-markt te vinden (je kan geen 2 of meer MMO’s tegelijk spelen), het betreft hier ook nog eens een MMO van Aziatische makelij. En die breken vaak niet echt groot door in het Westen. Black Desert Online wel.

Gratis uitproberen

Maar hoe dan? Wat maakt Black Desert Online zo sterk dat steeds meer MMO-fans de servers van deze game betreden? Hoe kan het dat de fans van meer Westerse MMO’s toch deze wat meer Aziatisch getinte MMO diggen? Waar onderscheidt Black Desert Online zich in ten opzichte van de sterke game die op eigen kracht de top van de MMO berg heeft weten te beklimmen? En is er nog concurrentie? En wat brengt de toekomst voor Black Desert Online? Je ziet het in deze special over Black Desert Online die nu door iedereen een tijdje gratis uitgeprobeerd kan worden via https://www.blackdesertonline.com/tryforfree (en dus NIET op Steam zoals we per abuis in dit item stellen).

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch