Menu Premium
Loading...

Biomutant Review: Kopen, budgetbak of slopen?

26/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een game die een behoorlijk aantal jaren in ontwikkeling is, heeft dan eindelijk de launchdatum bereikt. Nee, we hebben het niet over Starfield, Halo Infinite en zelfs niet over de nieuwe Half-Life of Beyond Good & Evil. Daarvoor moeten we nog (wat) langer wachten en voor de laatst genoemden is er überhaupt nog weinig hoop. We hebben het over de game uit de titel van dit artikel: Biomutant. Een game die voor een kleine ontwikkelingsstudio best leefde onder de community en Daan en JJ nieuwsgierig hadden gemaakt. En sinds afgelopen week konden ze eindelijk checken of de lange ontwikkelingsfase van de game het product goed gedaan heeft. Of was alle moeite vergeefs en is het beter om deze titel links te laten liggen? Je vindt de antwoorden in de Biomutant review.

De Biomutant review: een apart geval

Als je hoge verwachtingen hebt voor deze game, dan vragen we je die van tevoren al iets te temperen. Daarmee insinueren we niet dat je de game bij voorbaat al links moet laten liggen. Maar het is wel zo dat deze game een beetje een apart geval is geworden. In alle opzichten. En daar hou je van of je vindt het helemaal niks. Zo’n geval is Biomutant. De game is gemaakt door een onbekende Zweedse studio, voor wie Biomutant hun eerste game is. De Zweden kwamen er overigens tijdens het ontwikkelproces samen niet helemaal uit. Ze waren niet tevreden over hun eigen product, vandaar dat Biomutant veel uitstel heeft gekend. Hoe liep dit verhaal af? Daan en JJ gaan je in deze review antwoord geven op die belangrijke vraag.

Een behoorlijk hoge lat

De lat hoog leggen voor jezelf is een buitengewoon nobel streven. We zijn nu eenmaal ijverige wezens en willen vaak het beste uit onszelf halen. maar zelfkennis is ik ook belangrijk. De makers van Biomutant legden de let in ieder geval erg hoog. De titel wordt gemarket en verkocht als een tripple A sandbox action RPG. En als je dat label op je game plakt, leg je jouw nieuwste (eerste) telg wel een behoorlijk hoge lat op. Iets wat misschien voor je eerste game niet helemaal handig is. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en talent komt altijd boven. Of deze Zweedse game jouw zuur verdiende euro’s waard is, dat gaan JJ en Daan met je bespreken in deze Biomutant review. Wil je meer reviews kijken? Check dan deze link.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch