Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat heeft Xbox precies gekocht met de ‘Bethesda deal’

08/11/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een maand geleden dat Microsoft een atoombom dropte op de gaming industrie. Een maand geleden kocht Microsoft namelijk ZeniMax, oftewel de eigenaar van studio’s als Arkane Studios, id Software, MachineGames en een van de meest geprezen studio’s in de geschiedenis van gaming: Bethesda. Dit betekent dat Microsoft, of zoals wij liever zeggen, Xbox de eigenaar is van bekende franchises zoals The Elder Scrolls en Fallout. Maar er is meer, veel meer.

Wat houdt de deal tussen Microsoft en ZeniMax deal in?

Zoals boven benoemd heeft Microsoft met de deal met ZeniMax in één klap veel verschillende studio’s binnengehaald. En dat betekent ook veel verschillende franchises. Maar waar gaat het nu precies om? We horen en zien vaak de naam Bethesda. Dat is ook een grote vis. Maar er zit veel meer in de ruif van ZeniMax. JJ dook in de materie en bekeek alle studio’s uit de stal inclusief de games die ze de laatste jaren hebben gemaakt. Op die manier kan hij een inschatting maken vanaf  wat de invloed van deze deal gaat zijn op de toekomst van Xbox en Game Pass. Duidelijk wordt dan ook misschien de exacte beweegredenen van Microsoft om 7.5 miljard in deze deal te stoppen.

Is ZeniMax de oplossing voor Microsoft hun problemen?

Microsoft had tijdens de Xbox One generatie één heel groot probleem. Ze hadden niet veel eigen content, en de content dat ze wel hadden, was niet te vergelijken met de kwaliteit van de games die op de PS4 uitkwamen. Dit probleem lijkt voorlopig nog even door te gaan voor Microsoft. Zo staat de Xbox Series X op het punt om te launchen zonder echt nieuwe eigen content. Gaat de aankoop van de studio’s van Bethesda dit probleem voor Microsoft in deze generatie oplossen? JJ zoekt het uit en doet een voorspelling.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch