Menu Premium
Loading...

Bestaat er iets als een Nederlandse gamescultuur?

05/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben het bij Gamekings heel vaak over de Aziatische gamescultuur en ook best wel eens over de Amerikaanse gamescultuur. Als we die termen laten vallen, dan weten geheid veel kijkers ook vast wat er met een Aziatische of Amerikaanse gamescultuur bedoeld wordt. Maar is er ook iets specifieks als een Nederlandse gamescultuur? Hoe spelen wij onze games, waar houden we van en, als we games ontwikkelen, is er dan ook zoiets als een echt herkenbare Hollandse signatuur?

Nul artikelen op Google over Nederlandse gamescultuur

Omdat een speurtocht op Google welgeteld nul bruikbare artikelen opleverden, gingen we zelf maar aan de slag. Blijkbaar hadden nog niet veel mensen over dit topic nagedacht. Wat best vreemd is voor een topic waar meer dan 90% van de jongeren en jongvolwassenen zich mee bezig houdt. En dus gingen Koos, Skate en JJ om tafel om te kijken of ze met zijn drieën er in slaagden die Nederlandse gamescultuur te typeren. Of wie weet was die er wel helemaal niet. Wat de nul artikelen op Google dan zou verklaren.

Koos, Skate en JJ zitten helemaal klaar voor de zoektocht. Welke games zijn er in Nederland gemaakt en is er bij die games iets van een Hollands tintje te ontdekken. En hoe spelen we games hier precies. Hoe kijken we er in ons land tegen aan. In Azië is gaming volstrekt geaccepteerd. Mobiel gamen is er een groot ding, arcade is een ding, manga en anime zorgen voor een herkenbare stijl. In Amerika draait het veel om sportgames, gamecafe’s zijn zeer populair en spellen hebben vaak een duidelijke Amerikaanse Testosteron-vibe in zich. Maar Nederland? Hoogste tijd om dit te gaan ontdekken. Alleen al om er voor te zorgen dat er in ieder geval één hit is op Google als je daar op ‘Gamescultuur’ en ‘Nederland’ zoekt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch